Segueix-nos a les xarxes socials:

El jutjat desestima el recurs veïnal contra els horaris de les terrasses

El van presentar sis associacions perquè consideraven que eren massa permissius

El jutjat desestima el recurs veïnal contra els horaris de les terrassesAniol Resclosa

El jutjat ha desestimat el recurs que van presentar sis associacions de veïns de Girona contra el nou horari de regulació de les terrasses i la seva ampliació durant l´estiu i determinats dies festius. També queda desestimat, de forma indirecta, el recurs contra l´ordenança reguladora de les condicions d´instal·lació i funcionament de les terrasses.

El recurs el van interposar les associacions de veïns de Mercadal, Figuerola-Bonastruc, Rambla-Argenteria, Barri Vell i Barri Vell-Sant Fèlix en considerar que el nou horari de les terrasses aprovat l´any 2013 era massa permissiu. Fins llavors, l´horari màxim de tancament eren les deu de la nit, però a la pràctica no ho complia ningú. Per això, el llavors govern de CiU va decidir regular-ho i va establir un mapa que dividia la ciutat en tres zones i determinava uns horaris per a les terrasses de cadascuna. A la zona més restrictiva, com per exemple el Barri Vell, l´horari màxim de tancament és a les dotze de la nit, mentre que en altres zones es pot arribar fins a dos quarts de dues de la matinada durant els caps de setmana.

La mesura, però, no va agradar a les associacions de veïns, que es van queixar dels sorolls i molèsties que els comportaven les terrasses obertes fins a altes hores de la nit. A més, encara es van enfadar més quan van comprovar que l´Ajuntament, davant de les demandes del sector de l´oci i la restauració, permetria tenir les terrasses obertes mitja hora més durant l´estiu i determinats dies festius. Tot i que aquesta ampliació va ser una mesura puntual, per als veïns es va convertir en la gota que va fer vessar el got i van decidir portar als jutjats tant l´horari com la seva ampliació. El recurs, però, ha estat desestimat.

Algunes associacions, tanmateix, es queixen que la situació no ha millorat des de 2013 i afirmen que segueixen patint molèsties a causa dels usuaris de les terrasses i locals d´oci nocturn.

Prem per veure més contingut per a tu