Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell Escolar Municipal vol un increment d'oferta de cicles de grau mitjà de FP

El Consell Escolar Municipal de Girona va aprovar fer un seguit de recomanacions en l'àmbit de la formació professional a la ciutat a la Generalitat i a l'Ajuntament, entre les quals destaca la necessitat d'incrementar l'oferta de cicles de grau mitjà i la necessitat de reforçar i ampliar els programes d'orientació educativa.

L'objectiu de les recomanacions és que tant els Serveis Territorials d'Ensenyament i d'Empresa i Ocupació com l'Ajuntament de Girona les tinguin en compte d'acords amb les seves cometències i es puguin treballar en la taula mixta de planificació.

En total, hi ha set recomanacions aprovades a proposta de la comissió de planificació escolar i equipaments. La primera fa referència a un increment de l'oferta de la formació professional a Girona, tot reconsiderant i adequant l'oferta dels actuals cicles formatius d'acord amb l'evolució dels sectors econòmics i la situació d'atur a les comarques gironines per tal de donar resposta a l'elevada demanda que hi ha a la ciutat, segons va explicar Albert Quintana.Aquesta petició afecta sobretot als cicles de grau mitjà que permeten la continuïtat de la formació de molts joves de més de 6 anys i evita el seu abandonament escolar.

Una segona proposta que el Consell considera que és "imprescindible reforçar i ampliar" són els programes d'orientació educativa, amb dedicació de professorat als centres de secundària, tant en els àmbits curriculars, com tutorials, com d'acompanyament socioeducatiu a partir de programes d'orientació educativa.

Altres recomanacions aposten per un increment de l'oferta de places PQPI (Programes de Qualificació Iniial) o preservar la continuïtat dels PTT (Programes de Transició al Treball). També es vol "aprofundir en els esforços de millorar la planificació de la formació professional a la demarcació". Les dues darreres propostes parlen de promoure programes d'inserció sociolaboral per a joves de 16 anys en endavant que no obtenen el graduat de l'ESO i la necessitat d'estructurar una bona coordinació de tota l'oferta educativa postobligatòria, reglada, i ocupacional per part de tots els centres i serveis educatius.

Prem per veure més contingut per a tu