El PSC de Salt qualifica de "vergonyós" i "d'abús de poder" que l'Ajuntament hagi decidit aturar un expedient sancionador al bar del fill de l'adjunta al gabinet d'alcaldia i exregidora, Tona Torres, per tenir obert el bar dues hores més tard del que la llicència li permetia. Els socialistes saltencs asseguren que l'actual govern, encapçalat per l'alcalde Jaume Torramadé, està practicant una política "d'amiguisme".

El principal grup de l'oposició, que lidera Iolanda Pineda, lamenta que s'hagi afavorit "El familiar del càrrec de confiança que a més ocupava el número 10 de la llista de CiU a l'Ajuntament" s'ha deixat "totalment de banda els veïns d'aquest bar", tenint en compte que existeixen trucades telefòniques a la policia local i que hi ha queixes per escrit pels sorolls i molèsties a altes hores de la matinada que impedeixen dormir als veïns de la zona.

El PSC fa referència a un local del carrer Manuel de Falla on tal com va informar Diari de Girona en l'edició de dimarts la policia va aixecar una acta el 30 de juliol a la 01.10 hores de la matinada per tenir el local obert quan la llicència d'aleshores només li permetia tenir obert fins les onze de la nit. Fruït de l'acte es va obrir un expedient sancionador que l'equip de govern ha decidit tancar sense sanció en considerar que el titular havia incorregut en "un malentès" a conseqüència d'una petició d'ampliació d'horari que el consistori encara no li havia respost (li va concedir dos dies després de l'aixecament de l'acta)..

A partir de l'acta aixecada per la policia local de Salt es va iniciar la instrucció de l'expedient sancionador per una infracció greu que pot ser multada de diferents maneres, com ara amb una quantia d'entre 1.501 i 15.000 euros. També es pot decidir l'avançament de l'hora de tancament dels establiments o es pot suspendre la llicència durant sis mesos.

Segons les al·legacions presentades pel propietari, desconeixia que havia d'esperar la resposta dels serveis competents de l'ajuntament per adoptar el nou horari que li permetria obrir fins a les 01.30 hores. En no obtenir resposta va entendre que la seva petició havia estat acceptada i va ajustar l'activitat del seu local a l'horari sol·licitat per poder servir sopar i poder retransmetre els partits dels Barça. En un comunicat, el PSC afirma que "quan existeixen queixes veïnals per sorolls i molèsties és corrent que la policia local faci un informe negatiu per l'ampliació horària".

El titular, també va al·legar que havia col·laborat amb el tancament del local quan es va personar la policia, i que no havia posat en perill la seguretat ciutadana ni la convivència perquè no hi havia hagut queixes del veïns. Els sodialistes però, apunten que "aquest últim extrem no és cert. Si la policia es va personar al bar a les 1:10 del 30 de juliol, va ser per trucades de veïns que no podien dormir a causa dels sorolls". Finalment però, aquesta petició d'ampliació d'horari que havia entrat a meitat de juny se li va coincidir l'1 d'agost, justament dos dies després de la inspecció de la policia.

Depurar responsabilitats

El PSC de Salt espera que es duguin a terme mesures concretes que depurin "les possibles responsabilitats d'aquest tracte de favor", i s'insta a l'alcalde a que "vigili millor l'entorn que s'ha creat a causa del buit de poder que deixa la seva falta de dedicació al municipi de Salt".