Els Mossos van detenir entre els dies 5 i 25 d'octubre vuit nois, set dels quals menors, com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació.

El primer fet va passar el vespre de l'11 d'abril, quan un noi menor d'edat va patir un robatori amb violència i intimidació al carrer Sol de Girona. Dos joves se li van acostar i li van demanar el mòbil per fer una trucada. Poc després, un d'ells va agafar la víctima pel coll, mentre l'altre li treia el telèfon de la butxaca i tots van marxar corrents. Les investigacions policials van esbrinar que l'aparell havia estat localitzat a Caldes de Malavella i, finalment, van identificar dos menors com a presumptes autors del fet i els mossos els van detenir el dia 5 d'octubre a Girona. Els nois van quedar citats per declarar davant la fiscalia de menors.

El segon cas, va passar el 28 de setembre en uns jardins del Barri Vell de Girona. Un home es va acostar a una dona que passejava, la va amenaçar amb una navalla i li va agafar la bossa de mà. Les indagacions policials van portar a identificar el presumpte autor, Malek H, de 38 anys, veí de Figueres i el passat 17 d'octubre va ser detingut. L'home, amb antecedents, va passar al dia següent a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat.

El tercer fet va succeir el 14 d'octubre a l'estació de tren de Celrà, on uns nois, tots menors d'edat, es van acostar a un altre i li van agafar el telèfon mòbil. En l'acte, un dels autors va donar un cop de puny a la víctima. Tres dies més tard, els Mossos van localitzar els dos menors, que van ser detinguts i seran citats per declarar davant la fiscalia de menors.

Quatre dies més tard, el 21 d'octubre, els Mossos van detenir dos menors més també com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació. En aquest cas els nois haurien amenaçat amb un objecte punxant i haurien clavat un cop a la cara a un altre noi que es trobava en un aparcament de Girona i després li van sostreure diners en efectiu.

Investigació oberta

El cinquè fet també va portar a la detenció, el dia 25 d'octubre, d'un altre menor d'edat que va intimidar un noi en un banc de la zona de Fontajau de Girona per robar-li el telèfon mòbil. Segons la víctima d'aquest robatori, el menor va actuar acompanyat per un altre jove, fet pel qual els Mossos mantenen la investigació oberta per identificar-lo i detenir-lo.