Segueix-nos a les xarxes socials:

Joan Puig, del Figueres juvenil al primer equip de l’Espanyol en quatre anys

El defensa gironí, que havia estat dues temporades a Vilatenim, va anar convocat amb el primer equip dels «pericos» al camp del Betis

Joan Puig, del Figueres juvenil al primer equip de l’Espanyol en quatre anys

El primer equip del RCD Espanyol va convocar, el dissabte passat per jugar contra el Betis (3-1), Joan Puig. El defensa gironí, de 20 anys, té passat recent al futbol base de la UE Figueres. Puig va jugar dues temporades a Vilatenim (2017/19), una com a cadet de segon any i una altra com a juvenil de primer. L'aleshores coordinador Damià Sagué el va fitxar pel Figueres procedent pel Quart i després de dos cursos a l’Empordà va ser captat pel Llagostera. Sagué, actual entrenador del Begur, recorda que Puig era "molt humil, intel·ligent i treballador. El fet de venir de Quart a Figueres li va fer canviar la mentalitat, era anar a un club més gran i a una categoria més competitiva. Crec que va ser un canvi de xip per agafar-se el futbol més seriosament".

Puig, en l'etapa al futbol base del Figueres

A Vilatenim, el llavors mig centre i central gironí –ara, és lateral esquerre– va tenir com a entrenadors Albert Carbó –ex del primer equip de l’Olot i del Peralada– i Borja Garcia. "Sempre ha estat un futbolista compromès amb moltes ganes de millorar i créixer; si segueix igual segur que debutarà a Primera aviat. Aquelles dues temporades vam tenir un grup de jugadors amb molt talent i en Joan era un d’ells. Va venir al club com a migcentre però amb el pas del temps el vam colocar de central per les seves capacitats", recorda Carbó. Amb el juvenil de la Unió va aconseguir l'ascens a Preferent i també va arribar a les semifinals del torneig internacional de futbol base MICFootball. Puig va coincidir amb Arnau Ortiz, actualment al Múrcia, de Primera RFEF, i amb Biel Font, que ara juga al Peralada, de Tercera RFEF.

L’Espanyol B el va fitxar l’estiu de 2022 i el dissabte passat, al Benito Villamarín, es va asseure a la banqueta, però no va poder debutar sota les ordres del nou entrenador, Luis García, que ja el té en compte amb el poc temps que duu a la banqueta.

Prem per veure més contingut per a tu