Segueix-nos a les xarxes socials:

Esther Guerrero aconsegueix l'or en el relleu mixt de l'europeu de cros

Esther Guerrero aconsegueix l'or en el relleu mixt de l'europeu de crosrfea

La banyolina Esther Guerrero es va penjar ahir la medalla d'or a la prova de relleu mixt del campionat europeu de cros disputat a Tilburg, Holanda. L'atleta de l'equip New Balance va pujar al calaix més alt del podi junt amb els seus companys Solange Pereira, Víctor Ruiz i Saúl Ordónez i per davant de França, que va ser segona, i Bielorússia, tercera.

Esther Guerrero ja sabia què era penjar-se una medalla en un europeu de cros. Un any abans el mateix quartet, amb l'única diferència de Jesús Gómez per Saúl Ordónez, van ser bronze a Samorín, Eslovàquia. Era la primera vegada que es corria aquesta modalitat a un europeu i aquest any s'ha tornat a repetir.

Guerrero va ser l'encarregada de fer el segon dels relleus. En una gran cursa, l'atleta gironina va aconseguir retallar distàncies a la francesa que la precedia i va entregar el testimoni a Víctor Ruiz molt a prop de la primera posició. L'equip espanyol no va aconseguir avançar al francès fins al quart i darrer relleu. Solange Peira va superar a la francesa Geyer-Carles a l'última volta i va creuar la línia de meta en un darrer esprint, tan sols 2 segons per davant de la seva rival.

Amb aquest gran resultat, l'ateta banyolina afrontarà els propers objectius de cara a l'any que ve amb la mirada fixada en l'europeu de pista coberta que es disputarà a Glasgow a principis de març i el munidal a l'aire lliure de Doha a finals de setembre.

Adel Mechaal, vuitè

Adel Mechaal no va poder repetir la gran segona posició de l'edició de l'any passat. L'altleta palamosí, que també va ser bronze a l'edició de l'any 2015, es va haver de conformar amb la vuitena posició final.

Mechaal va començar amb el grup capdavanter marcant un ritme molt fort. A mesura que passaven els quilòmetres va pagar l'esforç inicial i va començar a cedir distància amb els seus rivals. Era el quilòmetre 6 i el podi s'allunyava. Per davant, la baralla es va resoldre en els metres finals de l'última volta. El norueg Filip Ingebrigtsen va mostrar la seva classe i va creuar la línia de meta, seguit del belga Isaac Kimeli i el turc Aras Kaya. Adel Mechaal entrava 31 segons més tard del campió, a la vuitena posició.

Pel que fa a la competició per equips, el palamosí tampoc va pujar al podi, tot i que es va quedar a les portes. L'equip espanyol va ser quart a un sol punt del tercer, Itàlia. Turquia, primera i Gran Bretanya, segona van acabar de completar el podi.

Prem per veure més contingut per a tu