Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de la meitat dels conductors no senyalitza correctament els avançaments

El 38% dels vehicles lleugers va a una velocitat per sobre del límit permès i el 10% no es posa el cinturó al seient del darrere

Més de la meitat dels conductors no senyalitza correctament els avançamentsMireia Arso

Més de la meitat dels conductors que circula per autopistes no senyalitza correctament els avançaments. Segons un estudi d'Autopistas (Abertis) realitzat en diferents trams de l'AP-7 entre Salou i Puçol, el 53,1% dels vehicles no avisa de la seva intenció d'avançar un altre vehicle, i el 67,1% no ho fa posteriorment quan torna a la posició inicial. Aquestes xifres han augmentat un 13,5 i un 17,4%, respectivament, en relació a l'any passat. El 38,1% dels conductors de vehicles lleugers van a una velocitat superior a la permesa, entre 5 i 10 quilòmetre per hora més. També ho fa el 36,3% dels transportistes i el 18% dels autocars. La xifra dels passatgers que no es posen el cinturó de seguretat al seient del darrere ha baixat del 20 al 10% en un any.

En el cas dels conductors, la norma sobre el cinturó sembla més arrelada i gairebé la totalitat el porta. Ara bé, el 20,1% dels cotxes no respecta la distància mínima de seguretat, percentatge que es redueix al 7% pel que fa als camions. El telèfon mòbil és utilitzat pel 3,4% de les persones al volant.

Aquest estudi, que porta per títol 'Observatori sobre el comportament dels conductors a la xarxa d'autopistes', compta amb una mostra de més de 58.500 vehicles lleugers i 11.200 de pesats.

Prem per veure més contingut per a tu