Segueix-nos a les xarxes socials:

Expedientat el fiscal en cap de Madrid per no tractar igual dos futbolistes

El fiscal en cap de Madrid, José Javier Polo, ha vist com la Fiscalia General de l'Estat l'expedientava per una possible falta greu de desatenció en el compliment d'una ordre: la de recórrer l'arxiu del procés per delicte fiscal obert el 2016 a Xabi Alonso, jugador del Bayern de Múnic i ex del Reial Madrid.

Alonso va ser el primer futbolista denunciat per l'Agencia Tributària per no ingressar cap quantitat a les arques públiques derivada dels seus drets d'imatge, cedits a una societat de la seva propietat amb seu a Madeira, Portugal. L'Agència Tributària considera que la cessió va ser una «simulació absoluta» amb l'única finalitat d'eludir les obligacions tributàries amb Espanya i calcula que l'evasió va ser de 2 milions d'euros.

Paral·lelament a la denúncia contra Xabi Alonso, l'Agència Tributària també va denunciar d'altres futbolistes, com Di María, Carvalho, Coentrao i Falcao. A Barcelona denunciava a Adriano Correia, Samuel Eto'o, Leo Messi i Mascherano. Les causes que més lluny han arribat en els tribunals han estat les del Barcelona, amb sentències per a Messi i Mascherano, mentre que la Fiscalia de Madrid, fins i tot, va arxivar la investigació a Xabi Alonso.

Prem per veure més contingut per a tu