Segueix-nos a les xarxes socials:

Bàsquet

La jugadora de Roses Laia Moya obté un doblet estatal

La del GEiEG-Uni Girona es proclama campiona d'Espanya amb la selecció catalana cadet dos anys després d'haver-ho estat en infantil

La jugadora de Roses Laia Moya obté un doblet estatalFCBQ

Les seleccions catalanes de base de bàsquet es van penjar, el dissabte passat, un total de dues medalles d'or i dues d'argent en el Campionat d'Espanya que es va disputar a Huelva. D'entre els títols de campions hi va haver el del combinat cadet femení, amb la jugadora de Roses Laia Moya a la plantilla. El conjunt català es va mostrar clarament superior a terres andaluses i va culminar l'èxit tot superant la selecció del País Basc a la final (45-61). Moya va aparèixer en el cinc inicial i va acabar sent la jugadora de l’equip amb més valoració (16) després de capturar 10 rebots i sumar 6 punts en 21 minuts.

L'actual jugadora del GEiEG-Uni Girona, de 15 anys, ja sabia què era penjar-se l'or en el Campionat d'Espanya de seleccions perquè ara fa dos anys també la va obtenir en categoria infantil, a Saragosssa. D'aquesta manera, i després de superar una greu lesió en el genoll, l'ex del CB Roses ja té el seu doblet particular i segueix les passes de la llançanenca Aina Baus, que ho havia aconseguit en categoria mini i infantil.

De la natació al bàsquet

Moya actua a la posició de pivot i amb 13 anys ja mesurava 1,80 metres. Els seus inicis en el món de l'esport van ser a la natació i no va ser fins als 10 anys que va començar a jugar a bàsquet de manera federada en el club del seu poble, gràcies a la seva amiga, Laia Gualde. El seu talent no va passar per alt a l'Uni Girona, que va fitxar-la ara fa tres anys i mig.

Prem per veure més contingut per a tu