Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ambició de Mechaal i Guerrero

El palamosí Adel Mechaal buscarà avui la mínima olímpica en els 5.000 metres i la banyolina Esther Guerrero, ja amb marca per anar a Rio, provarà de baixar el seu registre personal en els 800 metres en el Míting Iberoamericà de Huelva

L'ambició de Mechaal i Guerrero

La temporada passada, Adel Mechaal va deixar bocabadat el món de l'atletisme en guanyar el Campionat d'Espanya de 1.500 i 5.000 metres. Una gesta inèdita des de feia dècades i ara, ja dedicat plenament als entrenaments després d'agafar una excedència a l'Ajuntament de Calonge, el deixeble de Josep Carballude vol demostrar el seu enorme potencial també a escala internacional. El mes de desembre, Mechaal ja va pujar al podi a l'Europeu absolut de cros a Hyeres (França) i, després de renunciar a la pista coberta per uns problemes físics, el palamosí encara la temporada a l'aire lliure amb un doble objectiu: l'Europeu d'Amsterdam, on vol córrer els 5.000 metres, i els Jocs de Rio, on té previst participar en 1.500. Fa pocs dies, Mechaal va meravellar a Rabat on, en uns poc habituals 3.000 metres llisos, va fer una marca, 7:39.51, que feia anys que no aconseguia cap atleta espanyol, lluitant fins al final amb dues primeres espases del mig fons com el marroquí Abdelaati Iguider -campió del món de 1.500 en pista coberta el 2011 i medallista als Jocs de Londres- i Hayle Ibrahimov, campió d'Europa el 2013. Esperonat pel seu bon moment de forma, i pensant a lluitar pels primers llocs a Amsterdam, Mechaal participarà avui en els 5.000 metres en el Míting Iberoamericà de Huelva on vol intentar córrer a ritme de marca mínima per a Amsterdam (13:40.00) i també per als Jocs Olímpics (13:25.00). El barceloní Ilias Fifa serà un dels candidats a la victòria avui a Huelva. Fifa ja té la mínima olímpica per anar a Rio amb 13:05.61, però aquest any encara no ha corregut en proves de pista i no ho tindrà fàcil per guanyar davant Mechaal i, sobretot, contra tres kenyans de primer nivell: John Kipkoech (12:49.50), Kiprono Menjo (12:55.95) i Lali Lalang (13:00.95). Una cursa mínimament ràpida portaria Mechaal a millorar la seva millor marca de sempre en els 5.000 metres si el palamosí mostra les mateixes sensacions que va exhibir a Rabat.

A Huelva també hi correrà avui la banyolina Esther Guerrero que, en un gran moment de forma després de fer uns notables 2:01.61 fa tot just una setmana a Bèlgica (Oordegem), intentarà aprofitar el gran nivell de la cita andalusa per acostar-se de nou a la mínima olímpica (2:01.50) i al seu millor registre de sempre (2:01.43). Amb el seu temps a Bèlgica, Guerrero va deixar molt encarada la seva participació tant a l'Europeu d'Amsterdam com a la cita olímpica. Però, mínimes a banda, la federació espanyola d'atletisme ja ha deixat clar que no confirmarà la llista per a Amsterdam fins després del míting de Madrid (23 de juny) i per a Rio un cop passat el Campionat d'Espanya (23/24 de juliol). L'ara atleta del New Balance va córrer la temporada passada per sota d'aquests 2:01.50 (un 2:01.43, que li val com a mínima olímpica) en un any excepcional en el qual va fer el gran salt de la seva carrera proclamant-se campiona d'Espanya en pista coberta i a l'aire lliure i anant al Mundial de la Xina. Enguany, i després de córrer amb 2:01.61 a inicis de la temporada a l'aire lliure, sembla clar que tornar a baixar dels 2:01.50 per repetir la mínima està totalment a l'abast d'Esther Guerrero. I avui, a Huelva, Guerrero té una gran oportunitat per córrer molt ràpid en una cursa amb tres rivals amb marques per sota dels dos minuts: la britànica Jenny Meadows (1:57.93), la ugandesa Winnie Nanyondo (1:58.63) i la kenyana Nelly Jepkosgei (1:59.40). «Deixant de banda el Mundial, parlant de mítings aquesta cursa de Huelva és la de més nivell que hauré corregut mai», explica Guerrero, que intentarà «enganxar-se a les primeres per veure si aguanto per intentar rebaixar la meva millor marca». Una prova de l'alt nivell amb què es trobarà avui Guerrero a Huelva és que, deixant de banda les tres atletes que han baixat dels dos minuts, n'hi ha sis més amb millor registre que la banyolina.

Prem per veure més contingut per a tu