Segueix-nos a les xarxes socials:

Escacs

El paraguaià Bachmann guanya l'Obert Miquel Mas de Figueres

El gran mestre, que era el favorit, ha obtingut els mateixos punts que Aroshidze

La darrera ronda no ha produït grans canvis a la classificació general ja que els 5 primers taulers han acabat en taules. Però mentre al tauler 1, han estat unes taules ràpides, donat que Bachmann, amb negres, ha sortit lleugerament pitjor de l´obertura contra el MI Pulvett i ha decidit acceptar la proposta de taules del seu rival, al segon tauler han estat molt lluitades. Aroshidze ha lluitat per la victòria -que li hagués donat el primer lloc en solitari-, contra el GM Muñoz, però finalment l´avantatge de qualitat a canvi de 2 peons no ha estat suficient per donar el punt sencer.

D´aquesta manera Bachmann i Aroshidze han quedat empatats al primer lloc amb 7 punts, però el desempat ha afavorit al primer.

El tercer lloc, amb 6,5 punts, ha estat pel MI francès Manuel Valles, que ha realitzat un gran torneig, guanyant 17 punts d´Elo. Avui ha entaulat amb negres contra el MI Stella. També amb 6,5 punts, ha quedat quart el MI veneçolà Daniel Pulvett, que malgrat no poder disputar la primera ronda, s´ha enfilat fins la quarta plaça. Finalment el GM Miguel Muñoz, que va liderar la prova amb 4,5 de 5 la primera part del torneig, ha estat molt conservador a la segona part i s´ha hagut de conformar amb la 5a plaça amb 6 punts.

El primer gironí ha estat el MC Pol Sabrià (Santa Eugènia) amb 6 punts i 9è de la general. Avui s´ha desfet del MI Mikel Huerga. Mentre que el MC Jordi Serra ha estat el primer jugador del Club d´Escacs Figueres, amb 5 punts i 19è de la general.

Molt destacable l´actuació de Valerie Maupin, que li ha permès obtindre una norma de WIM, fet que succeix per tercer any consecutiu a l´Obert. Els 2 anys anteriors les normes van ser de MI per a Kevel Oliva i per a Juan Luis Ramiro.

Prem per veure més contingut per a tu