Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern apujarà l'IVA de tabac i apostes i baixarà el de compreses i veterinaris

La reforma fiscal baixarà de l'10% a 4% l'IVA dels productes d'higiene femenina, segons Podem

El Govern apujarà l'IVA de tabac i apostes i baixarà el de compreses i veterinarisABEL CATALÀ

El diputat d'Unides Podem Txema Guijarro ha avançat que entre les mesures de la reforma fiscal consensuada entre el PSOE i Unides Podem s'inclourà l'augment de l'IVA al tabac i a les cases d'apostes, i una baixada per als productes d'higiene femenina i els serveis veterinaris.

Així ho ha assegurat Guijarro durant la seva intervenció en el debat en el Ple de Congrés sobre l'acord de Govern relatiu al nou camí d'estabilitat pressupostària i el límit de despesa no financer ('sostre de despesa'), preludi dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2020.

Guijarro ha destacat que les mesures econòmiques pactades entre el PSOE i Unides Podem per a la reforma fiscal, que ha començat a implementar el Govern, "reprenen el camí de la justícia fiscal, el camí que aquest país s'havia perdut fa un temps i que comença novament".

En aquest sentit ha explicat que, en matèria d'imposició directa, la reforma fiscal inclourà una pujada de l'últim tram de l'IRPF i s'harmonitzarà Societats, reduint-se el tipus aplicat a les pimes.

Tot i això, ha revelat que les majors modificacions en matèria tributària tindran lloc a imposició indirecta, de manera que en l'IVA "es pujarà per a determinats productes i serveis", com el tabac i les cases d'apostes, mentre que baixarà per als productes de higiene femenina i els serveis veterinaris.

Previsiblement l'IVA de productes femenins baixarà del 10% a el 4% i el veterinari del 21% a l'10%. En tot cas, les variacions de l'IVA sobre el tabac no figuren dins l'acord presentat per PSOE i Unides Podem per a la formació de Govern de coalició i la investidura de Pere Sánchez.

També ha recordat que aquestes mesures van acompanyades de la creació de nous impostos a determinats serveis digitals ('Taxa Google') i a les transaccions financeres ( 'Taxa Tobin').

Prem per veure més contingut per a tu