Segueix-nos a les xarxes socials:

El baròmetre del CIS no pregunta ni per Rivera ni per Iglesias

Pedro Sánchez obté millor nota que Rajoy

El model territorial preferit pels espanyols és l'actual i només el 8,8% està a favor d'incorporar el dret a la independència de les autonomies

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és el polític estatal millor valorat pels espanyols, segons el baròmetre d'octubre del CIS. El líder socialista obté un 3,8 de nota mitjana i supera en un punt al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que només arriba al 2,8. El CIS es limita a preguntar per les persones que han liderats els partits al Congrés dels Diputats en la passada legislatura fet que exclou de l'enquesta als candidats de Podem i C's per a les properes eleccions generals, Pablo Iglesias i Albert Rivera. Sí que es pregunta, en canvi, pel coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, que no serà candidat el 20-D, i que obté un 3,5 i pel líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch (3,7). Josep Antoni Duran i Lleida, que encapçalarà la llista d'Unió, obté un 2,8.

El baròmetre també pregunta pel model territorial preferit pels espanyols. Els resultats d'aquesta pregunta són similars als dels anteriors baròmetres de l'any i situen el model autonòmic actual com el preferit per al 38,3% dels enquestats, seguit per un estat amb un únic govern central sense autonomies (18,5%). Els partidaris que es reconegui el dret a la independència de les comunitats autònomes representen el 8,8%.

Pel que fa a identitat, un 56,2% dels espanyols se sent tant espanyol com de la seva comunitat autònoma, un 16,8% només se sent espanyol i un 6,2% no se sent espanyol i només s'identifica amb la seva autonomia.

El primer problema pels espanyols és l'atur (55,3%), seguit de la corrupció (13,8%), dels problemes econòmics (8,7) i dels polítics (7,9%). Els 'nacionalismes' són el principal problema per a un 1,4% dels enquestats.

Prem per veure més contingut per a tu