Segueix-nos a les xarxes socials:

El govern espanyol "confia" que Artur Mas acatarà la suspensió del nou 9-N

Soraya Sáenz de Santamaría recorda que la llei "obliga a tothom"

El govern espanyol "confia" que Artur Mas acatarà la suspensió del nou 9-NACN

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat "confiada" aquest dimecres sobre el fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, acatarà la suspensió del nou 9-N dictada pel Tribunal Constitucional, que ha admès a tràmit el recurs que havia presentat l'advocat de l'Estat. Segons Sáenz de Santamaría, "la llei obliga a tothom" i per tant "cap governant pot decidir el que ell compleix o deixa de complir" perquè "la llei és igual per a tots". La vicepresidenta ha fet aquestes manifestacions en el marc del lliurament de les medalles d'or al mèrit al treball a la seu de la Biblioteca Nacional.

Segons la vicepresidenta "és als tribunals" i no a ningú més "a qui correspon decidir en aquest país el que és legal i el que no" i "protegir els drets de tots". Per això, segons Sáenz de Santamaría és pel que està el Tribunal Constitucional.

Ha fet aquestes manifestacions tot just després que el Tribunal Constitucional admetés a tràmit el recurs del seu executiu contra el nou 9-N, una admissió que porta implícita la suspensió automàtica de la consulta per expressa demanda de l'Estat, que ha reclamat que s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució.

Pocs minuts després, i en roda de premsa a Barcelona, el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, ha assegurat que el Govern manté el procés participatiu del 9-N malgrat la suspensió del TC, i ha anunciat la presentació d'una demanda contra el govern espanyol davant del Tribunal Suprem acusant-lo d'atemptar contra el dret de participació i les llibertats d'expressió i ideològica.

A més de presentar al·legacions a la decisió del TC insistint que "no es pot prohibir el que no es fa", el president de la Generalitat ha demanat reunir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La Generalitat sosté que compleix la providència del TC perquè ja fa setmanes que no està fent el que el govern central diu que està fent.

Prem per veure més contingut per a tu