Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Els Premis de Narrativa Diàlegs d'Educació tornen a citar alumnat

Els participants estan convocats aquest dissabte, a fer les redaccions, a la seu del Servei Educatiu

Els Premis de Narrativa Diàlegs d'Educació tornen a citar alumnatBORJA BALSERA

Desenvolupar la creativitat dels alumnes en les produccions escrites és un dels objectius dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació, una convocatòria que motiva l'alumnat de la comarca a expressar-se sobre el paper. Els estudiants seleccionats per les escoles i els instituts participants estan citats, aquest dissabte dia 16, al matí, a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE), per fer les redaccions proposades per l'equip organitzador, integrat per professionals del Setmanari de l'Alt Empordà i del SEAE.

Aquest any, se celebra la 8a edició per als nens i nenes que cursen sisè de Primària. Per a ells, s'ha preparat un text introductori, que acaba amb uns punts suspensius, als quals hauran de donar continuïtat, donant via lliure a la seva imaginació i, sobretot, als seus dots per l'escriptura creativa. L'altra categoria dels premis, que assoleix la 5a edició, correspon a l'alumnat de 3r d'ESO. La modalitat de concurs per a ells consisteix a construir una notícia a partir d'allò que els transmet una fotografia periodística.

El jurat ja ha estat constituït. Està presidit per la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Montse Mindan, i el formen el director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats; Montse Giménez, professora de Secundària de l'Institut Olivar Gran de Figueres; Consol Iglesias, inspectora d'Ensenyament de la Zona; Pili Arnáiz, assessora de l'Equip LIC del SEAE; Lurdes Casadellà, mestra de Primària de l'Escola Josep Pallach de Figueres; David Pujol, mestre de Primària de l'Escola Vicens Vives de Roses; Olga Tribulietx, professora de Secundària de l'Institut de la Jonquera, i Nati Vilanova, en representació de les Biblioteques de l'Alt Empordà.

Per a cada categoria, s'estableix un primer premi, de 200 euros en material escolar; un segon, de 100 euros en material escolar; un tercer, de 75 euros en material escolar, i dos accèssits, amb una selecció de llibres de regal per a cada un. En l'organització, col·laboren l'Ajuntament de Figueres, Llibres Text, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, BibliotecAE i l'Editorial Barcanova.

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en una cerimònia que tindrà lloc a l'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres, el 4 d'abril, a les 6 de la tarda. El públic podrà gaudir de la conferència que pronunciarà David Ruiz (Figueres, 1976), llicenciat en Comunicació, Publicitat i Relacions Públiques i també en Història, actualment també professor de Secundària, a més d'autor de relats de gènere fantàstic i director del film Sant Martí.

Prem per veure més contingut per a tu