Segueix-nos a les xarxes socials:

Les dificultats d'eliminar la declaració en paper en la campanya de la Renda 2018

Hi ha persones que poden tenir dificultats per complir amb l'IRPF per mitjans electrònics

Les dificultats d'eliminar la declaració en paper en la campanya de la Renda 2018

La decisió d'Hisenda d'eliminar l'opció de lliurar en paper la declaració de la Renda ha comportat problemes per a alguns contribuents. El Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, va iniciar aquest mes una actuació d'ofici davant l'Agència Tributària davant els problemes que creu que poden produir-se després de la desaparició d'aquesta modalitat per a aquelles persones que tinguin dificultats per complir amb l'IRPF per mitjans electrònics.

Fernández Marugán valora que l'AEAT avanç en la seva modernització però li preocupen els problemes que comportaria a certs col·lectius la desaparició de la possibilitat de presentar la declaració en paper.

Entre d'altres, creu que poden tenir dificultats per presentar la declaració de manera telemàtica a la gent gran poc habituades a utilitzar la tecnologia, els ordinadors i internet, aquelles que viuen en zones rurals on l'accés a internet té baixes taxes de penetració o les residents a municipis llunyans a una delegació de l'AEAT.

A més, apunta que algunes d'aquestes persones viuen en llocs on no hi ha oficines bancàries, el que els dificulta el cobrament o el pagament de les quantitats resultants de la declaració.

El Defensor recorda que la Llei Tributària estableix que tots els contribuents tenen dret a ser assistits per l'Administració per complir les seves obligacions tributàries; i per aquest motiu ha demanat informació a l'AEAT sobre les seves previsions davant les novetats de l'actual campanya de la Renda.

Prem per veure més contingut per a tu