Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Falgarona, de Figueres, guardonat pels més de 150 anys de trajectòria

La botiga ha estat premiada en el marc de la 18a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial

La Generalitat de Catalunya ha lliurat un reconeixement a l'establiment figuerenc Falgarona Sabaters en honor a la seva trajectòria de més de 150 anys, en els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial. El guardó va ser entregat a Barcelona el dimarts 9 d'octubre, en la divuitena edició de la gala d'aquests premis que van reconèixer la feina feta per 40 comerços, entitats i administracions que han emprès iniciatives innovadores de comerç urbà i de proximitat, o han estat distingits per la seva trajectòria centenària.

«Encara que avui tenim molts dubtes i inseguretats, el premi és un impuls per seguir endavant», explica el propietari, Joan Falgarona. L'expert sabater explica que hi ha molts factors que influeixen en el canvi de paradigma del comerç. Aquest sector es veu afectat per «les noves necessitats i costums de la gent, la implantació de grans superfícies, l'encara persistent crisi i la venda per internet», es queixa. «Tot això fa que als petits comerciants ens costi més», conclou.

Treballen des del 1861

La primera documentació oficial que situa la botiga a Figueres és a l'arxiu municipal de la ciutat i data de l'any 1861. En aquell moment, la botiga portava el nom de Canadell, i era propietat de la rebesàvia de l'actual propietari. A la dècada dels 60, l'establiment va canviar el nom a Falgarona, una denominació que ha mantingut fins a l'actualitat, quan ja han passat cinc generacions al capdavant del negoci.

A la presentació, el president Quim Torra recordava que «el comerç té un pes molt significatiu en l'economia del nostre país, i porta a terme una gran labor, no només econòmica, sinó cultural i de cohesió social».

Prem per veure més contingut per a tu