Segueix-nos a les xarxes socials:

Recuperen el signe negatiu

Els preus baixen tres dècimes a l'estat espanyol al gener

El descens es deu principalment a la baixada del cost de l'electricitat

Els preus baixen tres dècimes a l'estat espanyol al generACN

Els preus han baixat tres dècimes al gener -en relació al gener del 2015- a l'estat espanyol, segons l'indicador avançat de l'Índex de Preus de Consum (IPC) que elabora l'Institut espanyol d'estadística (INE). El descens del cost de l'electricitat és el que més ha influït en l'IPC registrat en el primer mes de l'any. Així, els preus recuperen al gener el signe negatiu després de mantenir-se plans (0%) al desembre i d'haver passat anteriorment quatre mesos seguits baixant. En relació amb el desembre, la inflació va ser del -1,9%. El primer mes de l'any, moment de rebaixes en molts comerços, sol registrar baixades de preus respecte el mes anterior.

Aquest gener, però, el descens intermensual ha estat superior al dels anys passats. Així, el 2015 la taxa va ser del -1,6%; el 2014 i 2013 del -1,3%; i el 2012 del -1,1%.

Per la seva banda, la variació anual de l'indicador avançat de l'IPC Harmonitzat (IPCH) se situa al gener del 2016 en el -0,4%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual disminuiria tres dècimes en relació al mes anterior. La variació anual de l'IPCH se situa en el -2,5%.

El 12 de febrer, l'INE publicarà la dada definitiva de l'IPC del gener i aleshores també es coneixeran les taxes d'inflació registrades a Catalunya i les seves demarcacions.

Prem per veure més contingut per a tu