Segueix-nos a les xarxes socials:

Dades de l'INE del tercer trimestre

Catalunya absorbeix més del 12% dels viatges realitzats pels residents espanyols

El nombre de desplaçaments durant els mesos de l´estiu creix poc més del 8% en relació amb el mateix període de l´any passat

Catalunya absorbeix més del 12% dels viatges realitzats pels residents espanyolsACN

Els residents a l´estat espanyol van fer 58,3 milions de viatges durant el tercer trimestre d´aquest any, cosa que suposa el 8,1% més dels viatges que es van realitzar en el mateix període de l´any passat, segons l´Institut d´Estadística espanyol. D´aquests desplaçaments, 52,8 milions, el 90,6% es van fer a l´interior del territori espanyol, i 5,5 milions, el 9,4% a l´estranger. Catalunya va absorbir el 12,5% dels viatges realitzats per aquests residents espanyols, cosa que suposa ser el segon territori receptor per rere d´Andalusia que va concentrar el 18,8% dels desplaçaments. El 55,6% dels viatges van ser per oci, el 34,4% per visites familiars o d´amics i només el 5,1% per motius professionals.

L´Institut Nacional d´Estadística (INE) publica l´enquesta de viatges de residents espanyols des del febrer d´aquest any i les dades comparatives les treu de fer una extrapolació de l´enquesta que publicava anteriorment TurEspaña.

L´INE explica que dels 52,8 milions de viatges realitzats en l´interior del territori espanyol durant el tercer trimestre en el 84,6% dels casos es va utilitzar el vehicle propi i dels 5,5 milions de viatges a l´estranger en el 54% dels casos el desplaçament es va fer en avió.

La mitjana de pernoctacions dels viatges realitzats durant el tercer trimestre van suposar unes 6,4 nits fora de la llar habitual.

Prem per veure més contingut per a tu