Segueix-nos a les xarxes socials:

Balanç optimista

El governador del Banc d'Espanya preveu que l'atur baixarà del 20% el 2016

Luis Maria Linde considera que l'Estat s'ha situat en un "triangle virtuós" de creixement

El governador del Banc d'Espanya, Luis Maria Linde, ha assegurat aquest dimarts durant la seva intervenció a la VI Trobada Financera organitzada per Expansión i KPMG que durant el 2015 l'economia espanyola s'ha situat en un "triangle virtuós" que generarà un creixement del PIB "superior al 3%" al 2015 i que permet esperar que a finals del 2016 la taxa de desocupació "es pot situar per sota del 20%". En tot cas, Linde ha advertit que "el grau d'incertesa de les previsions econòmiques s'ha ampliat en els últims mesos" i "els riscs de desviació a la baixa s'han accentuat a causa del deteriorament de l'economia mundial".

Segons Linde, els tres factors d'aquest "triangle virtuós" són "un creixement vigorós i sense inflació, creació d'ocupació i superàvit exterior", de manera que al 2015 la taxa d'inflació té una mitjana negativa, un superàvit de balança corrent "superior a un punt del PIB" i un creixement de filiació a la Seguretat Social que apunta a l'objectiu de rebaixar el 20% d'atur en tancar el 2016.

Malgrat aquest fet, ha dit, "l'economia espanyola està en condició d'afrontar aquests reptes" perquè les reformes empreses "afavoreixen la recuperació econòmica i contribueixen a incrementar la resistència" a condicions "exògenes".

Igualment, segons Linde, "cal perseverar en la correcció dels desequilibris" que provenen de la crisi, i en particular la desocupació, i el deute internacional.

"Cal recordar que el nostre esforç de desequilibri s'ha generat en un context molt advers fruit de la greu crisi entre 2009 i 2013 i no s'ha d'exagerar el marge de maniobra de la política econòmica ni posar en risc la consolidació fiscal", ha conclòs.

Prem per veure més contingut per a tu