Segueix-nos a les xarxes socials:

Segons els sindicats

BBVA redueix l'ERO a Catalunya Banc de 99 persones, fins a les 1.901

UGT denuncia la "manca de voluntat" de la direcció de trobar una sortida acordada

La direcció de BBVA ha comunicat als representants dels treballadors de Catalunya Banc en una reunió mantinguda aquesta tarda que rebaixa el nombre d'acomiadaments previstos a l'Expedient de Regulació d'Ocupació posterior a la compra de l'entitat financera catalana de 2.000 a 1.901 persones. També s'ha compromès a trobar una fórmula alternativa per "recol·locar d'alguna manera" -segons es llegeix a una nota feta pública per la UGT- els 294 empleats de Legacy, "però sense concretar-la". Tot això, afegeix el sindicat, supeditat a un acord global abans del 31 de juliol.

La Unió General de Treballadors lamenta que en cas que s'arribés a aquest acord global "encara caldria resoldre" la situació dels 1.607 empleats més de Catalunya. Per aquest motiu els representants dels treballadors han demanat a la direcció que ampliïn la proposta de prejubilacions incorporant-hi els empleats que hagin complert 53 anys a 31 de desembre del 2015 i que millorin les propostes de sortides.

Segons els sindicats, la direcció de l'empresa ha trobat "desproporcionada" la proposta sindical a l'entorn de les sortides i ha insistit que BBVA no pot oferir vacants a Catalunya ni reduir el nombre d'acomiadaments.

Atesa aquesta nova situació, la representació laboral es reunirà divendres per decidir el posicionament en aquest nou context negociador.

Prem per veure més contingut per a tu