Segueix-nos a les xarxes socials:

Port de la Selva

«Les cançons medievals ens desperten sentiments que tots tenim dins nostre»

El musicòleg i intèrpret Antoni Madueño farà un taller de polifonia medieval a Sant Pere de Rodes

«Les cançons medievals ens desperten sentiments que tots tenim dins nostre»EMPORDÀ

El monestir de Sant Pere de Rodes exerceix un influx especial en el músic Antoni Madueño. «És addictiu, m'hi sento com a casa, cantar aquí és un privilegi», confessa a mitja veu. Madueño hi ha impartit aquest juliol i agost unes jornades sobre reconstrucció d'instruments i interpretació de cant medieval i aquest dissabte dirigirà, de nou, un taller de polifonia medieval que es clourà amb un concert de tots els participants que desitgin acompanyar-lo a les 7 de la tarda a l'església. S'unirà a ells el conjunt Incantari integrat per Arturo Palomares i Lucía Samitier.

L'any passat, Madueño ja va impartir aquest taller al monestir amb molt bona acollida citant-se persones de variades formacions: des de professionals de la música antiga fins a altres que no tenien cap experiència prèvia. Madueño els donava llibertat: «Dins aquestes polifonies tothom pot prendre la veu que vulgui», explica. Per ell aquest taller evidencia com una «música que sembla tan llunyana, per la llengua o el contingut religiós, a l'acostar-t'hi descobreixes un món fantàstic on les harmonies ens parlen i ens desvetllen molts sentiments que tots tenim dins i que desperten cantant aquestes músiques». Una harmonia i equilibri que es manté després d'interpretar-les tal com ell mateix ha copsat en pròpia pell. «Eren músiques pensades per això: perquè els monjos les cantessin al monestir i els cohesionés». Enguany no serà diferent perquè la resposta està essent molt bona. La idea és treballar peces medievals més modernes, del segle XIII i XIV. Ho faran durant tres hores i, ja a la tarda, tindrà lloc el concert de música sacra a l'església, gratuït però on cal reservar plaça prèviament.

De Santa Helena a Castelló

De Santa Helena a CastellóDins aquesta línia, fa dos diumenges, l'artista va presentar a Santa Helena de Rodes una selecció de cants jueus inèdits de Giovanni-Ovadiah, un monjo cristià convertit al judaisme després de les matances de jueus a mans dels croats a Terra Santa, al segle XII. Ovadiah va viatjar per la Mediterrània i d'ell han quedat aquestes peces, un veritable tresor que forma part del darrer treball de Madueño. Presentar-lo a Santa Helena va ser, diu, «fantàstic», ja que aquest espai màgic «té una acústica excel·lent on ve molt de gust cantar». El públic, a més, va acompanyar-lo transmetent-li, com ell diu, la seva energia.

Prem per veure més contingut per a tu