Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres serà la ciutat de la «cultura friki» l'últim cap de setmana de setembre

El programa d'activitats inclou exposicions, xerrades, actuacions i el lliurament d'un premi literari

Figueres serà la ciutat de la «cultura friki» l'últim cap de setmana de setembreEMPORDÀ

La Convenció 'Soc friky soc cultura' se celebra del 27 al 29 de setembre a Figueres per segon any consecutiu i els seus organitzadors (Associació Veïns Rally Sud, Agrupació d'Amics de la Ciència-Ficció en Català, El Gato de Vader i l'Ajuntament de Figueres) ja ho tenen tot a punt per posar en valor un moviment cultural que cada cop desperta més interès. Exposicions, conferències, actuacions i, fins i tot, el lliurament d'un premi literari configuren un programa d'activitats que no deixa lloc a l'avorriment.

Entre els artistes convidats, hi ha els il·lustradors Arnau Domènech, Freak Creator level UP your Style, Rafa Villalón, Pau Bahí i Carlos Acedo ArtWork. Podreu veure una selecció dels seus treballs els dies 28 i 29 de setembre, de 10 del matí a 8 del vespre, a l'Espai Cultural La Cate.

L'apartat de les xerrades l'obren l'escriptor Sebastià Roig i el dibuixant Toni Benages, amb la conferència "200 anys de Narcís Monturiol!", divendres, dia 27, a les 7 de la tarda, a la Llibreria Bookman, i el professor Joan Manuel Soldevilla en serà el moderador.

El dia següent, dissabte, 28 de setembre, els autors de Dilatanto Mentes Editorial presenten les seves obres a les 4 de la tarda a La Cate. Són Juan Antonio Oliva Ostos, amb "Durmientes"; Javier J. Valencia, amb "Universo Twin Peaks", i Víctor Castillo, amb "Páginas desde el averno".

A les 5, al mateix lloc, es fa la taula rodona "Llegir és fantàstic!". Intervenen Ricard Ruiz Garzón (periodista i escriptor), Alícia Gili (escriptora i editora) i Sebastià Roig (escriptor), i moderarà Miquel Codony.

El cicle de xerrades del dissabte es tanca a Llibres Low Cost, a les 7 de la tarda, amb la presentació de la novel·la "L'últim esmolet", d'Aniol Florensa, un acte que dinamitzarà l'escriptor Jordi Casals.

Paral·lelament a aquestes convocatòries més divulgatives, tot el dissabte s'han organitzat activitats d'entreteniment i oci: es muntarà un Photocall Solidari; es farà la demostració del joc Warhammer i partides de rol introductòries; la Patri Animadora farà tatuatges frikis infantils de purpurina; El Rincón del Gamer portarà videojocs retro i actuals; hi haurà coreografies k-pop del grup Pink Beat; Elikis (Èlia Yeste Roé) cantarà openings d'anime en japonès i en català; el Ballet Figueres oferirà l'espectacle Hercules-la llegenda en dansa; Tabula Rasa Band presentarà el nou EP de Tabula Rasa Band; i s'oferirà una sessió de Cinema a la Fresca, amb curts de gènere fantàstic i terror, donant suport a la II edició del festival BaideFest de Roses, entre moltes altres activitats.

Per al diumenge, 29 de setembre, els organitzadors han preparat el Vermut Literari "Escriure fantàstic a la Catalunya Nord", amb la participació de l'escriptor Joan-Lluís Lluís i el també escriptor i editor Antoni Munné Jordà, acte que es fa a les 12 del migdia a la Llibreria Bookman i que presenta Daniel Genís.

A les 6 de la tarda, la cita és al teatre de La Cate, amb la Sessió fotoGàgfica "Fes-te friqui en 15 lliçons!", que presenta el divulgador cultural Josep Maria Dacosta. Tot seguit, Noemi i Nina Acedo, de Ballet Figueres, faran una actuació de dansa, com a preludi d'un dels actes centrals de la convenció: el lliurament del Premi de Narrativa Breu de Gènere Fantàstic Frederic Pujulà-Ciutat de Figueres, amb la presència dels representants de l'Associació Veïns Rally Sud i l'AACFC.

La convenció 'Soc friky soc cultura' es clourà amb el frikyconcert de fi de festa "Homes de Filferro", a càrrec de Jordi Casals (escriptor i músic funktàstic) i Sebastià Roig (escriptor i showman), a 2/4 de 8 del vespre.

Prem per veure més contingut per a tu