Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Consorci del castell de Sant Ferran rehabilita el Baluard de Sant Narcís volat durant la Guerra Civil

L'obra compta amb el finançament de 800.000 euros del Ministeri de Cultura

El Consorci del castell de Sant Ferran rehabilita el Baluard de Sant Narcís volat durant la Guerra CivilCONSORCI

Aquest dijous, 22 d'agost, han començat les obres de sanejament i restauració del Baluard de Sant Narcís de la fortalesa de Sant Ferran a Figueres. L'inici dels treballs ha comptat amb una reunió coordinadora amb la direcció del Consorci del castell, l'arquitecte Rafael Vila i el conservador Joan Manuel Alfaro amb representants de l'empresa Cyrespa Arquitectònic SL, que serà l'encarregada de realitzar les obres. El Consorci, presidit per l'historiador i tinent general Carlos Díaz Capmany, té com a nou director al coronel Antonio Merlán.

El projecte finançat pel Ministeri de Cultura, per un valor aproximat als 800.000 euros i que tindrà una durada aproximada de 12 mesos, inclou la retirada de les pedres, les terres, les runes i les males herbes que envaeixen i recobreixen gran part del baluard , procedents de l'explosió provocada al febrer de 1939. També inclou la consolidació i apuntalament de les ruïnes existents del polvorí així com netejar el seu entorn perquè puguin

ser visitades.

Finalment, consolidarà les esplanades de canons, reposant els elements danyats o espoliats de les mateixes, repararà els folres dels merlets i de les canoneres i reposarà les cornises que falten en la rematada superior dels murs interiors.

A la finalització de l'obra, es veurà la continuïtat de les obres de reparació i algun detall que es conservarà de les ruïnes originals, recordo del que ha passat.

Prem per veure més contingut per a tu