Segueix-nos a les xarxes socials:

Colera desplega el seu art entorn de la figa

El Festival internacional d'art contemporani ColerArt d'enguany inclou les propostes de 25 artistes de diferents països

Colera desplega el seu art entorn de la figaJOSEP MARIA DACOSTA

Les figueres, pràcticament abandonades entre males herbes, formen part del paisatge empordanès i proporcionen un fruit excel·lent. Aquest cap de setmana, el ColerArt, la Mostra d’Art Contemporani -temàtica, dedicada al territori, que se celebra cada any a Colera- «ha volgut retre homenatge a la figuera, el seu fruit, la fusta, les fulles o la terra... Tot el que envolta aquest món», explica el director i comissari de la mostra Carles Bros.

La setena edició arriba després de festivals que han tingut el món del vi, de l’oli o de la mel com a protagonistes, amb un creixement pel que fa al nombre d’artistes. Bros ha estat, prèviament, l’artífex del Tramuntanart del Port de la Selva que ha tingut lloc de l’1 al 9 de juny. El Festival ColerArt va néixer per donar visibilitat als artistes locals, però a partir del segon any, ja es va passar dels 5 als 25 participants que exposen en l’actualitat i que han permès consolidar aquesta mostra.

Festival internacional

Aerial Girls, Ares, Carles Bros, José Coll, Paul Estier, Ramon Fort, Goday, Màrius Gòmez, Katheline Goossens, Chantal Geoffroy, Rosa Grau, Manel Marzo-Mart, Leo Mateu, Rosa Miret, Núria Pallisera, Rosa M. Perramon, Manu Pérez, Pilar Pineda, Xavi Puente, Miquel Ribot, Palmira Rius, Miquel Ruiz, Miquel Samitier, Núria Sur­ribas i Jaume Fàbrega donaran vida a aquesta mostra que transformarà el municipi com un espai de comunicació entre artistes i els seus treballs. Els artistes arriben enguany de Catalunya, França i Suïssa.

Les obres s’exposaran en espais interiors privats, municipals i en espais exteriors del centre del poble. Es podran veure les composicions de diferents disciplines com la fotografia, l’escultura i la pintura a l’antic trull de l’ajuntament, i als espais de l’artista Núria Surribas i el mateix Carles Bros, que tenen el seu taller a la població.

La inauguració serà a les set de la tarda d’aquest dissabte a la plaça Pi i Margall. Al ColerArt, a més d’exposar-se les obres d’arts plàstiques, es farà una actuació artística, concretament una performance a càrrec de la companyia Aerial Girls i una conferència a càr­rec de l’escriptor i crític d’art Jaume Fàbrega. A continuació es farà una degustació del producte protagonista, la figa, amb acompanyament de garnatxa i ja per finalitzar hi haurà un sopar al mateix taller de Carles Bros per a tots els artistes participants.

Durant tot el dia es podran visitar els artistes participants. L’endemà diumenge, els mateixos espais romandran oberts en horari de matí i de tarda. Bros destaca la complicitat dels artistes i de l’Ajuntament del municipi que sempre ha cregut en el projecte i l’ha ajudat a créixer. «Contacto amb els artistes el mes de desembre i tenen mig any per preparar les seves obres».

Per a Bros, el ColerArt ofereix la possibilitat als participants d’experimentar en el món de l’art al voltant d’una temàtica concreta. «Aquesta és la filosofia: allunyar-se de les tradicionals fires d’art per donar veu i compartir experiències entre diferents creadors», conclou.

Prem per veure més contingut per a tu