Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escala

L'artista granadina Lucía Díaz, guanya la Beca Internacional de Primavera de l'Escala 2019

Ho fa amb una proposta escultòrica que combina la ceràmica i la sal

L'artista granadina Lucía Díaz, guanya la Beca Internacional de Primavera de l'Escala 2019AJUNTAMENT DE L'ESCALA

L'artista granadina Lucía Díaz, guanya la Beca Internacional de Primavera de l'Escala 2019. Díaz es presentava amb un projecte anomenat L A S A L, una proposta escultòrica basada en la combinació de la ceràmica i la sal. En el cas de l'Escala vol relacionar-ho amb el seu llegat històric i, sobretot, amb l'ofici de la salaó d'anxoves, creant peces úniques que combinin aquests elements.

"Mitjançant aquests dos materials i els seus processos, aprofundeixo, com a constant a la meva obra, en temes com el pas del temps, la història, la màgia i la mort", exposa el projecte de Díaz, segons la qual: «Jugo amb les connexions entre la matèria orgànica i inorgànica, buscant i concedint als processos físico-químics una part del desenvolupament de creació». «Voldria fer un estudi dels estris contenidors de terrisseria que es van utilitzar per salar i reproduir petites anècdotes de la vida d'aquest ofici d'una forma poètica, dotant-les, a través dels cristalls, d'un realisme màgic per explicar aquestes històries», exposa en el seu projecte guanyador.

La Beca de Primavera té com a premi principal una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on poden desenvolupar el projecte creatiu presentat i una ajuda de 2.500 euros per a les despeses. El premi també preveu la realització d'una exposició a les sales d'exposicions de l'Escala el mes posterior a la finalització de la beca.

En aquest sentit, el període en què es desenvoluparà el projecte és entre abril i juny.

Es van presentar 26 treballs a la convocatòria d'aquest any, amb procedència entre altres punts de Barcelona, Girona, Múrcia, Sevilla, Cadiz, Granada, França, Estats Units, Holanda o Colombia.

Amb aquesta convocatòria l'Ajuntament de l'Escala s'adreça als creadors de l'àmbit de les arts plàstiques amb l'objectiu de promoure la creació i divulgació contemporànies interactuant amb uns espais i un entorn singulars.

El jurat estava format per Josep Maria Simón, Xavier Aquilué, Enric Tubert, Cristina Masanes i Natàlia Chocarro.

Prem per veure més contingut per a tu