Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Brau Edicions edita "El vidre català" de Jordi Carreras

El nou volum de la col·lecció Eines i feines és una anàlisi a través d'objectes d'ús comú com porrons i d'altres de fantasia com càntirs de bateig

Brau Edicions edita "El vidre català" de Jordi CarrerasBRAU EDICIONS

El vidre té unes particularitats que el fan idoni per fabricar objectes d'ús comú, des de porrons a pots de farmàcia, passant per recipients de tota mena com ara gots, copes o ampolles.Però més enllà d'aquesta funció utilitària, no exempta d'encant, també ha servit per fabricar objectes de fantasia com ara càntirs de bateig o almorratxes, finament decorats.

Malgrat que avui restin pocs centres de producció en actiu, la fabricació de vidre ha tingut una gran rellevància a Catalunya. Aquest volum és el primer que analitza amb rigor, voluntat divulgativa i imatges de gran qualitat, una manera de fer catalana en la producció d'objectes amb aquest material. El volum és el número 8 de la col·lecció "Eines i feines".

Jordi Carreras. Llicenciat en història de l'art per la UB, és responsable del departament d'antiguitats de la sala de subhastes Balclis de Barcelona i col·laborador del Museu del Disseny de Barcelona, especialment en tasques d'estudi i conservació de la col·lecció de vidre. És autor d'estudis i publicacions sobre la història del vidre, ha impartit cursos d'història de la pintura o de les arts decoratives i ha estat comissari de les exposicions "Vidres del 1500 al 2000" i "Vidrio de artista. Art Nouveau y Art Déco. Colección Salvador Riera". Ha col·laborat com a catalogador i documentalista de nombroses exposicions i catàlegs de diferents museus. És el responsable de la selecció i documentació dels objectes de vidre català de l'actual exposició del Museu del Disseny de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu