Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Museu de l'Empordà amplia la col·lecció amb noves obres

L'equipament ha rebut el dipòsit de quatre dibuixos del pintor Juan Núñez, considerat el gran mestre de Dalí

El Museu de l'Empordà amplia la col·lecció amb noves obresMuseu de l'Empordà

El Museu de l'Empordà ha rebut en dipòsit quatre dibuixos, obra del pintor Juan Núñez (1877-1963), propietat d'una col·lecció particular de Figueres. L'artista va ser professor a l'Escola Municipal d'Art de la ciutat i és considerat el gran mestre de Salvador Dalí, juntament amb Ramon Reig i Marià Baig.

Les quatre peces a carbó ja s'han incorporat a la col·lecció permanent del museu i ja es poden visitar, tal com ha explicat el seu director, Eduard Bech. Es tracta de dibuixos de diferent format i temàtica: una anciana cosint, batejat com a Paciència (1898), una porta a Vilabertran (1908), El claustre de Vilabertran (1908) i una parella en el Preludi (1919). Aquesta darrera havia estat exposada al mateix museu l'any 1987 en una exposició que l'antiga direcció va dedicar a l'artista, i no van tornar a veure la llum fins fa dos anys, quan els dibuixos van viatjar fins l'Hermitage de Sant Petersburg (Rússia) per formar part de l'exposició sobre surrealisme, l'Empordà i Dalí.

«Les obres de Juan Núñez ens permeten explicar un moment de la creació de nous artistes a Figueres», explica Bech. «Amb l'obra Preludi es veu clarament la influència que va tenir sobre Dalí i amb Paciència, la influència de Marià Baig», insisteix. Tot i això, el mestre també va marxar la segona generació de la pintura empordanesa amb futurs artistes com Evarist Vallès o Miquel Massot.

Fins ara, el museu només tenia pintures a l'oli de l'artista, i la cessió permet ampliar-ne la col·lecció.

Prem per veure més contingut per a tu