Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Kopil Roca publica el cd 'Sound of the heart'

El primer treball de l'artista empordanès inclou onze peces instrumentals que toquen directament l'ànima

Kopil Roca publica el cd 'Sound of the heart'ARXIU KOPIL ROCA

L´empordanès Kopil Roca emergeix dins el panorama musical amb la publicació del seu primer treball discogràfic, 'Sound of the heart', un recopilatori d´onze peces instrumentals amb gran protagonisme del piano però amb cabuda també per a la veu i la guitarra. Kopil Roca és un compositor català de 23 anys d´origen nepalès. Ell defineix l´estil d´aquest treball tan propi com a softly, (suaument) amb peces que es basen en sentiments i amb el format que més li agrada per compondre: les bandes sonores. El CD ha estat enregistrat als estudis Music Lan d´Avi­nyonet de Puigventós, després de 5 anys treballant per fer el projecte realitat. Sound of the heart ja es pot escoltar a plataformes digitals com Spotify i ITunes i partir de setembre es podrà comprar el CD en format físic a través d´Amazon. També es pot trobar a la biblioteca de Figueres.

"Des dels 5 anys, mai he deixat de compondre cançons i tocar el piano. Sempre he fet concerts i en una d´aquestes actuacions un nen petit va venir a demanar-me un CD del meu treball. Em va tocar el cor que a una persona li agradés la meva música i llavors amb divuit anys vaig decidir fer un pas endavant i professionalitzar la meva feina".

Kopil Roca va començar la seva formació a Figueres a l´escola de música del Casino Menestral del 2000 fins al 2009. Va estudiar piano clàssic (3r d´Elemental) i Llenguatge musical i solfeig (1r de Grau Mitjà). "Aviat vaig entendre que m´agrada crear cançons, no per interpretar-les" i va abandonar els estudis reglats per formar-se a si mateix. La seva música és especial i sensible. La seva infància al Nepal va ser traumàtica. Va ser adoptat per una família catalana a punt de fer els cinc anys i l´adaptació al primer món també va requerir un treball d´autosuperació personal i emocional. "L´única forma amb què sé expressar els meus sentiments, al 100%, és mitjançant la música", assegura. "Faig música per arribar a les ànimes de les persones". Actualment estudia Dret a la universitat i el dia de demà vol ser advocat i compaginar-ho amb la música.

Entre les cançons que podem escoltar al CD hi ha 'Raindrops', una obra musical que va compondre per a piano. "És la lluita amb un mateix, la constant batalla entre el món interior i l'exterior. La lluita d´aquells que no es donen mai per vençuts, dels que malgrat que no sempre sembla que avancin segueixen corrent per alliberar el seu veritable jo". També s´inclou un altre tema, Harmony, que l´artista va compondre per a un curtmetratge/ film, fruit d´un projecte social entre Europa i Àfrica. Entre d´altres, destaca 'Jo vull ser amb tu (I want to be with you)', una cançó d´amor que Kopil Roca va compondre quan era petit i vivia a Figueres. En origen era una peça només per a veu i piano però la seva instrumentació ha crescut fins la a versió enregistrada al CD.

Kopil Roca té clares les seves metes: "Quasi tot ho he fet en anglès, el meu propòsit és que aquest CD arribi a Hollywood algun dia".

Prem per veure més contingut per a tu