L´empordanès Kopil Roca emergeix dins el panorama musical amb la publicació del seu primer treball discogràfic, 'Sound of the heart', un recopilatori d´onze peces instrumentals amb gran protagonisme del piano però amb cabuda també per a la veu i la guitarra. Kopil Roca és un compositor català de 23 anys d´origen nepalès. Ell defineix l´estil d´aquest treball tan propi com a softly, (suaument) amb peces que es basen en sentiments i amb el format que més li agrada per compondre: les bandes sonores. El CD ha estat enregistrat als estudis Music Lan d´Avi­nyonet de Puigventós, després de 5 anys treballant per fer el projecte realitat. Sound of the heart ja es pot escoltar a plataformes digitals com Spotify i ITunes i partir de setembre es podrà comprar el CD en format físic a través d´Amazon. També es pot trobar a la biblioteca de Figueres.

"Des dels 5 anys, mai he deixat de compondre cançons i tocar el piano. Sempre he fet concerts i en una d´aquestes actuacions un nen petit va venir a demanar-me un CD del meu treball. Em va tocar el cor que a una persona li agradés la meva música i llavors amb divuit anys vaig decidir fer un pas endavant i professionalitzar la meva feina".

Kopil Roca va començar la seva formació a Figueres a l´escola de música del Casino Menestral del 2000 fins al 2009. Va estudiar piano clàssic (3r d´Elemental) i Llenguatge musical i solfeig (1r de Grau Mitjà). "Aviat vaig entendre que m´agrada crear cançons, no per interpretar-les" i va abandonar els estudis reglats per formar-se a si mateix. La seva música és especial i sensible. La seva infància al Nepal va ser traumàtica. Va ser adoptat per una família catalana a punt de fer els cinc anys i l´adaptació al primer món també va requerir un treball d´autosuperació personal i emocional. "L´única forma amb què sé expressar els meus sentiments, al 100%, és mitjançant la música", assegura. "Faig música per arribar a les ànimes de les persones". Actualment estudia Dret a la universitat i el dia de demà vol ser advocat i compaginar-ho amb la música.

Entre les cançons que podem escoltar al CD hi ha 'Raindrops', una obra musical que va compondre per a piano. "És la lluita amb un mateix, la constant batalla entre el món interior i l'exterior. La lluita d´aquells que no es donen mai per vençuts, dels que malgrat que no sempre sembla que avancin segueixen corrent per alliberar el seu veritable jo". També s´inclou un altre tema, Harmony, que l´artista va compondre per a un curtmetratge/ film, fruit d´un projecte social entre Europa i Àfrica. Entre d´altres, destaca 'Jo vull ser amb tu (I want to be with you)', una cançó d´amor que Kopil Roca va compondre quan era petit i vivia a Figueres. En origen era una peça només per a veu i piano però la seva instrumentació ha crescut fins la a versió enregistrada al CD.

Kopil Roca té clares les seves metes: "Quasi tot ho he fet en anglès, el meu propòsit és que aquest CD arribi a Hollywood algun dia".