Segueix-nos a les xarxes socials:

Peralada

Peralada exposa els Anunnakis de Jaume Mach al Claustre de Sant Domènec

La mostra s´inaugurarà el proper 24 d´agost a la sala oberta de l'espai cultural

Peralada exposa els Anunnakis de Jaume Mach al Claustre de Sant DomènecJAUME MACH

El pintor jonquerenc Jaume Mach presentarà el proper divendres la nova col·lecció de quadres en els que ha estat treballant el darrer any, Anunnakis, a la sala d’exposicions del Centre Cultural Sant Domènec de Peralada.

La paraula Anunnakis està lligada als orígens de l’espècie humana, i fa referència, a grans trets, a unes deïtats vingudes d’un altre planeta, que diversos divulgadors als darrers temps en escrits o programes de televisió, defensen que van instal·lar-se a l’antiga Mesopotàmia (avui l’Irak) fa mig milió d’anys per instaurar, mitjançant experiments genètics, el que avui coneixem com l’Hommo Sapiens.

El jonquerenc Jaume Mach es defineix com a pintor esotèric, per això no és d’estranyar que l’hagin atret aquests Anunnakis. De la mateixa manera que fa anys el van atraure les forces de l’univers, els aborígens australians o les fonts d’energia que encerclen les persones, temes als quals va dedicar anys de treball i sèries de quadres. Aquest 2018 Mach ha posat el punt de mira en els Anunnakis, però no per defensar una teoria, sinó per obrir-nos una porta a una nova forma de mirar qui som.

En l’estrictament formal, amb el pas del temps Mach ha definit clarament el seu estil: continua treballant sobre metacrilat, on crea un fons d’aires còsmics sobre el qual suren els protagonistes de les seves històries. En aquest cas, unes deïtats amb formes humanoides, cadenes d’ADN i forats negres que duen a altres galàxies, coses, gairebé totes relacionades amb la ciència, i no amb l’esoterisme, per mirar d’atorgar així una mena de “patent de cors” de serietat al seu relat i deslligar-lo de lectures frivolitzades.

La mostra es podrà visitar fins el diumenge 2 de setembre. I l'horari serà de 10h a 20h fins el 31 d’agost; i el dissabte 1 de setembre, de 10h a 18h i el diumenge 2 de setembre de 10h a 14h.

Prem per veure més contingut per a tu