La Federació d´Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals ja ha fet públics els guanyadors de la propera edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el pròxim 27 de juny a l´Espai Endesa de Barcelona. Els guardonats han estat la periodista Patrícia Plaja, que s'ha endut el Premi Comunicació; el programa 'FAQS' de TV3, guardonat amb el Premi Societat; 'El Setmanari de l'Alt Empordà', Premi a la Millor Publicació de Premsa Comarcal; la revista 'El Món d´Ahir', guardonada amb el Premi a la Millor Revista; el digital esportiu 'eltravesser.cat', Premi a la Millor Publicació Digital, i el diari escocès 'The National', guanyador del Premi Cultura.

Els editors de premsa, revistes i mitjans digitals han premiat la periodista Patrícia Plaja amb el Premi Comunicació per la gestió de la comunicació dels atemptats de l'agost del 2017 a Barcelona com a responsable de comunicació del cos de Mossos d'Esquadra, "un model innovador i capdavanter de la gestió de la comunicació d´una força de seguretat, apropant-la a la ciutadania sense estridències ni excessos".

En l'apartat dels mitjans de comunicació, el programa 'FAQS' de TV3 ha estat guardonat amb el Premi Societat per l´impacte que ha tingut en la societat un programa de televisió que ha contribuït a informar els telespectadors i, a més, obrint a l'anàlisi social i política una franja horària fins aleshores reservada a les cadenes estatals, "amb un format fresc i original, on totes les veus hi són representades".

El Premi a la Millor Publicació de Premsa Comarcal ha recaigut sobre el 'Setmanari de l´Alt Empordà', un mitjà amb 40 anys de trajectòria, del qual els editors destaquen la seva "professionalitat i rigor i el lideratge en un territori on hi conviuen diversos mitjans de comunicació". En aquesta categoria, també s'ha fet una menció especial a la revista 'L´Om' "per haver fet amb èxit el traspàs generacional d´una capçalera històrica amb un equip jove i amb empenta".

La revista 'El Món d´Ahir' ha guanyat el Premi a la Millor Revista "per la seva aposta per revaloritzar el paper amb un producte pensat i dissenyat per entrar pels sentits", una revista d´història d´autor amb un disseny "cuidat i uns continguts amb firmes de prestigi". En la categoria de la revista també es fa una menció especial a 'Namaka' per haver iniciat una revista infantil "que trenca motlles en la manera com arriba als infants".

D´altra banda, el digital esportiu eltravesser.cat ha rebut el Premi a la Millor Publicació Digital per la seva tasca com a altaveu del futbol amateur a l´Alt Camp amb el seguiment de la Tercera Divisió fins a Tercera Catalana.

Finalment, el diari escocès 'The National' s'ha endut el Premi Cultura "com a exemple d´un mitjà internacional implicat i compromès amb els drets i les llibertats de Catalunya" i la seva cobertura informativa del període social i polític que viu Catalunya.