Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El quart número de l'Encesa Literària' inclou un quadern sobre les revolucions

La publicació la impulsa Edicions Cal·lígraf i inclou també part d'un discurs de Fidel Castro del 2003

El quart número de l'Encesa Literària' inclou un quadern sobre les revolucionsEDICIONS CAL·LÍGRAF

Edicions Cal·lígraf ha publicat recentment el quart volum de la seva revista Encesa Literària. La publicació, de periodicitat semestral, inclou un quadern central dedicat a les revolucions, però analitzades des d´un altre punt de vista. Com explica el director de l´Encesa Literària, Juan Jesús Aznar, "moltes de les revolucions del passat han mort inacabades, i altres, més silencioses i invisibles, canvien el nostre món i les nostres vides sense ser conscients de les seves repercussions". Així, el quadern aborda aspectes com l´etimologia de la revolució, la revolució científica i tecnològica, la revolució en el model familiar, de la vida revolucionària i de la Matemàtica de la Història de Deulofeu. Destaca la inclusió d´un fragment del discurs de Fidel Castro a la Facultat de Dret de Buenos Aires, el maig del 2003, inclòs al llibre 'Bajo la piel del Che' d´Alicia Elizundia que Cal·lígraf publicarà aviat.

Del nou número, destaca també un quadern dedicat a les lletres que permet descobrir una ploma molt jove, la d´Amor Pomareda, i, la d´"un aprenent de poeta" com s´autodefineix el mateix Juan Jesús Aznar. A més, el volum presenta un article sobre l´arxiu de la casa Fages de Figueres, coincidint amb l´Any Fages, i una mirada al moviment punk al nostre país. Tampoc oblida el vessant més artístic amb una aproximació a l´art de Fidel Aguilar, "el mitificat i malaguanyat artista gironí, un escollit, mort prematurament".

Sota la direcció d´Aznar, s´han unit sensibilitats molt brillants d´ahir i d´avui que permeten bastir un mosaic de mirades. Es tracta de Montse Soms; Miguel Candel; Alba Padrós i Max Pérez; Amador Menéndez; Paulina Fariza, Roberto Pla; Pedro Miguel Echenique; Fidel Castro; Xavier Castillón; Eva Vázquez; Vicenç Pagès; Gastón Sironi; Luís Alberto de Cuenca; Amor Pomareda; Henryk Sienkiewicz; Lluís Freixas; Josep Maria Sala-Valldaura; Iván Teruel i Montserrat Riba.

Prem per veure més contingut per a tu