Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

El Museu de l'Empordà presenta l'exposició 'Agustí Centelles. Retrats de guerra'

Acollirà diferents activitats relacionades amb la mostra a partir del 16 de febrer

El Museu de l'Empordà presenta l'exposició 'Agustí Centelles. Retrats de guerra'EMPORDA.INFO

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí l'exposició Agustí Centelles. Retrats de guerra, comissariada pel crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle, que recull 44 fotografies de les dues primeres etapes de la trajectòria del fotoperiodista Agustí Centelles. L'exposició, que s'inaugurarà el divendres 16 de febrer i es podrà visitar fins al 8 d'abril al Museu de l'Empordà, és una memòria visual del que van ser els anys 30 al nostre país.

Les obres de l'exposició Agustí Centelles. Retrats de guerra pertanyen a la col·lecció de còpies d'autor que la Fundació Vila Casas va adquirir als hereus de Centelles l'any 2010, que són custodiades per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Estructurada en quatre àmbits expositius: el President Companys, autoritats i comandaments, ciutadans i mítings, la mostra compta amb un guió que permet reviure els fets de la guerra, i com aquesta va impactar en la nostra societat, a través de l’objectiu del que s’ha considerat el primer fotoperiodista català.

També s'ha presentat la mostra Fotoperiodisme a la rereguarda (1936-1939). Rafael Vilarrubias, una selecció de les imatges més representatives de Vilarrubias sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil publicades al suplement «Notas gráficas» de La Vanguardia, que es podrà veure a la la Fundació Clerch i Nicolau del 23 de març al 6 d'abril. Es tracta d'una producció d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

En paral·lel a les dues exposicions, s'han programat les següents activitats al Museu de l'Empordà i a la Fundació Clerch i Nicolau, organitzades per l'Ajuntament de Figueres, el Museu de l'Empordà, i la Fundaicó Clerch i Nicolau, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona:

Activitats al Museu de l’Empordà:

Fotoperiodisme i conflicte.

Taula Rodona amb Martí Albesa, Sandra Balsells i Miquel Ruiz Avilés, moderats per Jordi Mestre.

Dijous 1 de març, a les 19 h

Passat i present del fotoperiodisme. De Centelles a Borràs.

Conversa entre Daniel Giralt-Miracle, comissari de l’exposició i Jordi Borràs, il·lustrador i fotoperiodista.

Divendres 6 d’abril, a les 19 h

Activitats a la Fundació Clerch i Nicolau

Just the facts. Les 5 preguntes que ha de respondre el periodisme.

Conferència a càrrec d’Anna Teixidor

Dimecres 4 d’abril, de 18 a 21 h

Activitat Familiar

Zona de conflicte i mitjans de comunicació (recomanable a partir de 8 anys)

Diumenge 18 març, a les12 h

Al Museu de l’Empordà

Dissabte 7 abril, a les 17 h

A la Fundació Clerch i Nicolau

Gràcies al MUME

Visites comentades:

Diumenge 25 febrer, a les 12 h al Museu de l’Empordà

Visita a l’exposició d’Agustí Centelles

Dissabte 24 març, a les 17.30 h a la Fundació Clerch i Nicolau

Visita a les exposicions de Rafel Vilarrubias i d’Agustí Centelles

El director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, ha destacat la voluntat del Museu d’analitzar el present a través de passat per reflexionar sobre el futur així com també la voluntat de col·laboració amb altres agents culturals de la ciutat, com és el cas de la Fundació Clerch i Nicolau.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, ha explicat que, tal com es va anunciar, es continua apostant per obrir el Museu de l’Empordà a la fotografia, i aquesta vegada es fa amb un dels grans noms i pioner del fotoperiodisme modern, Agustí Centelles, que capta els moments que van marcar la història del nostre país, i que s'han convertit en icones d'aquells anys.

Prem per veure més contingut per a tu