Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Un llibre recull trenta anys de l'arxiu municipal Castelló d'Empúries

Es presenta el dissabte 3 a les 12 hores a la capella de convent de Sant Clara per Josep Maria Barris

L'Ajuntament de Castelló, amb el suport de la Diputació de Girona, ha editat el llibre Castelló, vila d'arxius. 30 anys d'arxiu municipal a Castelló d'Empúries (1987-2017). Les seves autores són Marisa Roig, arxivera municipal, i Meritxell Fernández, ambdues al capdavant de l'arxiu castelloní. Es presenta dissbate el 3 de febrer a les 12 del migdia a la capella del convent de Santa Clara per Josep Maria Barris, arxiver municipal de Roses.

El llibre neix amb la voluntat d'acostar l'arxiu als veïns i democratitzar-lo. El volum s'ha estructurat en dues parts; a la primera, s'explica l'origen i l'evolució del patrimoni documental i la coexistència a Castelló i durant segles, de diferents arxius. A la segona, hi ha una selecció de documents, reproduïts pel fotògraf Andres Bülhmann que ressegueix els episodis fonamentals de la història del comtat d'Empúries i de la vila.

Dins dels actes de la festa de la Candelera

Dissabte, l'activitat continua amb una proposta cultural al matí, que portarà diferents artistes a dibuixar Castelló, hi haurà un taller familiar de natura: Fem menjadors d'ocells amb llavors, a les onze del matí a l'Ecomuseu Farinera, la presentació d'un llibre sobre els 30 anys dels arxius municipals, una sessió de cinema infantil, amb la pel·lícula Canta!, a la sala municipal i, a continuació, la projecció de la pel·lícula 50 perles, realitzada per les persones jubilades de Castelló d'Empúries.

A la nit, se celebrarà un gran ball amb l'Orquestra Maravella. Finalment, diumenge, s'han previst actes molt populars durant el matí com ara la 4a Trobada de Puntaires i el primer Campionat de Botifarra a la sala municipal o animació infantil. Com a cloenda, a les sis de la tarda a la Basílica, tindrà lloc el Concert El cicle de la vida. La coral gran de l'escola de música municipal participarà en la interpretació de la cantata Ho sap tothom i és profecia amb lletra de J. V. Foix i música de N. Bonet.

Prem per veure més contingut per a tu