Segueix-nos a les xarxes socials:

Antoni Bassas rep el Premi Pla i Alejandro Palomas s'emporta el Nadal

Els guardons s'han donat a conèixer durant la tradicional vetllada literària del dia de Reis a l'Hotel Palace de Barcelona

Antoni Bassas rep el Premi Pla i Alejandro Palomas s'emporta el NadalACN

L'escriptor Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) s'ha fet aquesta nit amb el 74è Premi Nadal amb la novel·la 'Un amor'. L'autor, guanyador l'any 2016 del Premi de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, es torna a endinsar literàriament en l'entorn familiar després de les celebrades 'Una mare' (Columna), 'Un fill' (Bridge) o 'Un gos' (Columna). La novel·la la protagonitza l'Amàlia, una dona que supera els 70 anys i que viu pels seus fills. La tradicional vetllada literària del dia de Reis també ha distingit amb el 50è Premi Josep Pla a Antoni Bassas (Barcelona, 1961) per l'assaig 'Bon dia, són les 8!', una crònica periodística dels anys que va dirigir i presentar 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Bassas va liderar l'espai radiofònic entre el 1995 i el 2008, temporades en què el programa va ser líder d'audiència. Un any més tard de la seva polèmica sortida de la ràdio pública, es va incorporar a TV3 com a corresponsal als Estats Units i des del 2013 forma part de la direcció del diari 'Ara'.

El premi està dotat amb 6.000 euros i 30 originals optaven a la distinció. 'La fada negra' de Xavier Theros va ser la novel·la guanyadora l'edició anterior.

Prem per veure més contingut per a tu