Segueix-nos a les xarxes socials:

Llançà

Un matinal d'Urban Sketching transforma la Casa de l'Abat de Llançà

L'activitat es fa dins les Jornades del Patrimoni que se celebren fins aquest diumenge

Un matinal d'Urban Sketching transforma la Casa de l'Abat de LlançàEMPORDA.INFO

La Casa de l’Abat de Llançà obrirà les seves portes als visitants, aquest dissabte dia 7, i acollirà una sessió d’Urban Sketching a càrrec del col·lectiu Urban Sketchers Girona. Durant tot el matí, els dibuixants il·lustraran in situ la Casa de l’Abat. L’activitat és oberta a tothom, es pot venir a dibuixar o únicament a visitar aquest espai d’interès. Hi haurà servei de beguda a càrrec del productor local de la Mar d’Amunt cervesa artesana. La proposta, organitzada pels mateixos propietaris de la Casa de l’Abat i Ecoturisme Empordà amb el suport de Llançà Turisme de l’Ajuntament de Llançà, s’emmarca dins de les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa conjunta del Consell d’Europa i la Comissió Europea i que està considerada com la manifestació cultural participativa més important d’Europa en matèria de patrimoni. També a Llançà està prevista una visita teatralitzada: El monjo Crispí, per tot el nucli antic, el dia 7.

El Consell d’Europa dedica la 25a edició de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) enguany sota el lema “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”. Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren a Catalunya els dies 6, 7 i 8 d’octubre del 2017 amb l’objectiu de posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

A Castelló d’Empúries a l’antiga Sinagoga jueva es fan dues visites guiades més durant el cap de setmana: el dissabte 7 d’octubre a 2/4 d’11, i el diumenge 8 d’octubre a les 12 del migdia, per 2 €. També dissabte tindran lloc dues visites guiades Castelló d’Empúries medieval al centre històric, a les 11 i a les 5, a càrrec d’EmpordàBrava. I el diumenge 8 d’octubre, a les 11 del matí, tindrà lloc una nova visita guiada de l’Itinerari Literari Fages de Climent.

Arreu la comarca

Les Jornades arriben amb una àmplia presència arreu de la comarca. A l’Escala, hi haurà visita guiada a la Domus d’Empúries i portes obertes al jaciment, i també a l’Alfolí de la Sal, el dia 7.

Des de divendres i fins el 8 d’octubre, Roses s’uneix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb una desena d’activitats de format molt variat que permeten endinsar-se en el patrimoni rosinc des de diferents vessants, ja sigui jugant a una missió skape als búnquers del Castell, participant en el Cafè de la Memòria a Ca l’Anita, amb visites guiades o fent un itinerari personal (Locus Amoenus) fins a la Biblioteca de Roses. El dia 8, a l’església, hi haurà concert amb l’Orquestra Versatile a les sis de la tarda.

Les jornades continuen unint patrimoni i música a Borrassà amb una visita guiada a l’església de Sant Andreu, el dia 7 a les 4 de la tarda i concert amb La Jove Orquestra de Figueres, a les 6. L’agenda de totes les activitats es pot consultar al web http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2017.

Prem per veure més contingut per a tu