Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La música de Pep Ventura, interpretada per 50 campanes

La carillonista Anna Maria Reverté tocarà un carilló mòbil de trenta tones amb la cobla Sant Jordi

La música de Pep Ventura, interpretada per 50 campanesEMPORDA.INFO

La Capital de la Sardana a Figueres ha donat ja molt de si. En tan sols cinc mesos, s´han dut a terme fins a quaranta-tres actes i aquest estiu ja se n´han previst cinquanta-tres més. Alguns d´aquests són realment suggerents com un concert singular de carilló i cobla, el 10 de juliol, inclòs dins el 19è Congrés Mundial de Carillonistes de Barcelona i l´únic que es farà fora de la capital catalana. El carilló que s´escoltarà serà un carilló mòbil, un instrument únic que arribarà transportat en un camió tràiler, ja que les cinquanta campanes de les quals es compon pesen 30 tones. L´interpretarà la seva creadora, la carillonista del Palau de la Generalitat, Anna Ma. Reverté, acompa­nyada de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona interpretant peces de Pep Ventura i Joaquim Serra.

"Serà un concert extraordinari i irrepetible", augura el regidor de Cultura Popular, Quim Felip. L´actuació, que es farà a la plaça Josep Pla, segueix la mateixa vocació que la resta de propostes fins ara dutes a terme a la ciutat: voluntat popular i obert a tothom. A la llista d´activitats, cal destacar que hi haurà l´espectacle que farà la mateixa cobla Sant Jordi, amb el disc­jòquei de Perpinyà, Raph Dumas, l´1 de setembre, dins el Festival Acústica. De fet, la complicitat de tots els festivals que es fan a Figueres ha estat absoluta, tal com diu el regidor. En aquest sentit, ballarins professionals que participin en l´Agitart, se sumaran, el 7 de juliol, a la tradicional ballada de sardanes que es fa els divendres a la nit a la Rambla i on, per primera vegada, hi haurà monitors per ajudar a qui vulgui iniciar-se en el ball. També, el Festival de Peralada reserva un espai per a la Capital programant l´espectacle Tututs amb la cobla Bisbal Jove, el 9 de juliol, i la Mostra del Vi proposarà un concert i tast de vins amb la cobla Maricel, el 8 de setembre.

Presència a Ostrava

Quelcom que quedarà molt potenciat és l´interès per estendre l´àrea d´influència de la Capital més enllà de la comarca. Així, doncs, l´1 de juliol es retransmetrà en streaming, a la plaça de l´Ajuntament, el 30è Aplec Internacional d´Ostrava, a la República Txeca. Allà, Figueres hi serà representada de la mà de la colla gegantera de la ciutat, el gegant Pep Ventura i el Drac de Figueres. La colla gegantera també participarà en la Mostra de Cultura Catalana de Perpinyà, el 29 de juliol. També es viatjarà fora de Catalunya, a Alba de Tormes, on la Mediterrània Dansa farà una demostració de danses catalanes, el 19 d´agost.

Quelcom que fa molta il·lusió a Felip és un concert de peces de Pep Ventura a Montserrat, emulant l´actuació que va fer-hi el compositor el 1860. A més, s´ha aconseguit incloure en el programa del Teatre El Jardí la comèdia lírica Tempesta esvaïda, amb música de Joaquim Serra i text de la figuerenca Carme Monturiol.

Prem per veure més contingut per a tu