Segueix-nos a les xarxes socials:

Cadaqués

El documental 'La vida secreta de Portlligat', una nova mirada al món més íntim de Dalí

Aquesta nova producció de la Fundació Dalí, segueix l'estela de l'anterior, 'Dalí, la darrera gran obra'

Si va existir un escenari vital per a l´artista Salvador Dalí, aquest va ser Portlligat i el cap de Creus. Aquell paisatge el va marcar interiorment i, més tard, el va immortalitzar i universalitzar en les seves teles. A més, Dalí el va convertir en un espai de vida ubicant-hi la seva llar al costat de Gala. Partint d´aquest discurs, DocDocFilms, amb la producció de la Fundació Gala-Dalí, treballen plegats en un nou documental, 'La vida secreta de Portlligat'. La casa de Salvador Dalí, del qual ja se n´ha pogut fer un tastet fa pocs dies gràcies a un tràiler amb imatges molt seductores penjat en diferents llengües al Facebook dels Museus Dalí.

Aquest documental, que enllaça amb el premiat 'Dalí, la darrera gran obra', on l´espectador s´endinsava en els enigmes de l´última gran obra de l´artista, el Teatre-Museu, vol ser la segona part d´una trilogia rubricada, de nou, pel realitzador David Pujol amb guió compartit amb Montse ­Aguer, directora dels Museus Dalí. Tal com s´explica en el mateix tràiler, aquest nou treball, que encara no té fixada una data concreta d´estrena, servirà per "anar descobrint la biografia i l´obra de Dalí interrelacionades amb la seva casa de Portlligat, l´únic taller que mai va tenir, i amb el seu paisatge, un paisatge que el condiciona i inspira".

Un guia especial, el mateix Dalí

Els creadors de 'La vida secreta de Portlligat' apunten que, novament, "és el mateix Salvador Dalí qui ens va guiant per aquest viatge vist des d´una geografia molt particular". De fet, la presència de Dalí és constant. Aquest treball, amb fotografia d´Ivan Carrero, edició de Jordi Muñoz i documentat per Rosa M. Maurell i Lucia Moni, estarà adreçat a tots els públics: "des del més general fins a aquell que vulgui aprofundir en aspectes més desconeguts de la vida de l´artista". Un artista que segueix generant interès i noves interpretacions.

Prem per veure més contingut per a tu