Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escala

Fantasia mitològica i denúncia social, en un curt de Carles Roman

L'il·lustrador escalenc ha penjat a la xarxa el darrer treball cinematogràfic 'Domus protectum' finançat amb 120 euros

Fantasia mitològica i denúncia social, en un curt de Carles RomanEMPORDA.INFO

'Domus protectum' és el setè projecte cinematogràfic de Carles Román. És un treball de cinema amateur, rodat amb pocs recursos, però amb un resultat que sorprèn. Es tracta d´un curtmetratge de poc més de mitja hora de durada que combina ingredients de fantasia mitològica antiga amb un tema social tan actual com el drama dels desnonaments. L´autor i director és dibuixant de còmic, i per desconnectar sovint es posa darrera una càmera, "és una afició que tinc" i que li serveix per plasmar temes que el preocupen: "una família de l´Escala estava vivint una situació similar i volia recrear com es pot viure aquesta situació en un poble com l´Escala". El llenguatge cinematogràfic té molts punts de trobada amb el còmic", assegura Roman, "sobretot alhora de planificar i pensar la història. En aquesta ocasió he intentat fer un creuament de cinema fantàstic i social amb algunes dosis de suspens".

El curt es va estrenar fa uns mesos a l´Escala, on estan rodades les escenes, i es van fer diferents passis al CER "que van servir per recaptar fons i fer donatiu a la família". Carles Roman ha penjat ara el seu treball a la xarxa, concretament a You Tube, per donar més visibilitat a aquest treball creat per Produccions Nicinc, que ha comptat amb nombroses col·laboracions.

En aquest curtmetratge han intervingut una vintena de persones. L´Alba Ramos, que ja havia treballat anteriorment amb Carles Román, n´és la protagonista, en el paper d´Andrea, una jove de 17 anys molt afectada pel desnonament al qual està abocada la seva família. A la ficció, en Marc Alcaide fa el paper de l´Héctor, germà de l´Andrea. Per a 'Domus protectum' Carles Román n´ha estat el guionista, director i muntador. I ha abocat moltes energies també en tasques de producció. De recursos econòmics se n'ha invertit ben pocs per aquest projecte, "poc més de cent euros", però el resultat traspua emoció i el missatge arriba amb sensibilitat de forma directa a l´espectador. Roman explica que un dels fonaments del seu treball és envoltar-se de gent amb ganes d´implicar-se en el projecte desinteressadament, actors amateurs, personatges la majoria dels quals no havien fet mai d´actor. Un altre factor que li ha permès reduir al màxim els costos ha estat el fet de rodar la pel·lícula íntegrament a casa: "totes les escenes estan filmades entre l´Escala, Empúries i Montgó", remarca.

Formen part del projecte persones de totes edats i condicions: sense anar més lluny, l´ajudant de direcció ha estat el fill d´en Carles, l´Andreu, que ara té catorze anys. Fins i tot la banda sonora ha estat creada a casa del mateix director i la seva dona s´ha encarregat de crear un dels temes que es poden escoltar durant el curt.

Prem per veure més contingut per a tu