Segueix-nos a les xarxes socials:

Història visitable

Roses es retroba amb els orígens mil·lenaris del patrimoni megalític

Renovant la senyalització de tres circuits per fer més visible i comprensible l´entorn del paratge de la Casa Cremada

Roses es retroba amb els orígens mil·lenaris del patrimoni megalíticROSANA VIDAL

El disseny de tres nous circuits al voltant del paratge de la Casa Cremada valora el patrimoni històric i arqueològic de Roses. L´Ajuntament va encarregar fa un parell d´anys, a l´Associació Xarxa Paisatges, la recuperació d´aquests itineraris no només per promoure el turisme cultural sinó també per millorar, d´una forma ben senyalitzada, l´orientació del visitant. Aquests dies, s´estan acabant d´enllestir els últims retocs en aquestes rutes, principalment els referents a la senyalització, discreta i integrada en el paisatge.

Amb la recuperació d´aquests camins i també de la instal·lació de punts d´informació, el que es pretén és que l´usuari tingui una bona comprensió de l´entorn que visita. Per tal de fer més entenedora i comprensiva la visita, s´han incorporat codis QR a cada ­se­nyal i, així, l´usuari que ho desitgi amb un sol clic podrà obtenir, al seu dispositiu mòbil, textos de caràcter divulgatiu i imatges relacionades. Els continguts de cada itinerari es poden llegir en català -text de presentació- i en castellà, francès, anglès i ale­many -a través del QR.

Les tres rutes a «Visitroses»

Visitroses, el portal d´Internet de l´Àrea de Turisme, ja presenta, en la seva secció «Descobreix», els tres itineraris megalítics, amb la corresponent descripció, que reproduïm a la part dreta d´aquesta pàgina. El regidor de Turisme, Fèlix Llorens, ha explicat que la intenció del consistori és fer-ne una presentació pública un cop els itineraris estiguin completament senyalitzats i ben adequats, possiblement després de l´estiu. "Aquesta és una aposta més de Roses per desestacionalitzar el turisme i donar alternatives al sol i la platja", anota el regidor.

L´Associació Xarxa Paisatges, encarregada de fer el projecte, està formada per un grup interdisciplinari de professionals de diferents àmbits i, en aquesta actuació concreta, han intervingut Xènia Berta, historiadora i periodista; Soraya Alonso, arquitecta, i Toni Martínez, historiador de l´art.

Prem per veure més contingut per a tu