Segueix-nos a les xarxes socials:

La 'Revista de Girona' homenatja Modest Prats amb dotze visions

El capellà, filòleg i teòleg castelloní va morir el 29 de març passat

La 'Revista de Girona' homenatja Modest Prats amb dotze visionsREVISTA DE GIRONA

El número 285 de la 'Revista de Girona', que edita la Diputació de Girona, homenatja la figura del capellà, filòleg i teòleg Modest Prats, que va morir el 29 de març passat, a través de 12 visions que donen persones que el van conèixer. El nou número, que abarca els mesos de juliol i agost, dedica el dossier al món dels arxius i de la gestió dels documents, sota la coordinació de Maria Assumpció Colomer, cap del Servei d’Arxius i Gestió de Documents de la Diputació. Entre els articles, trobem també l’entrevista al periodista Martí Anglada i un reportatge sobre el cor Geriona de Girona.

Els escrits recordant la figura de Modest Prats han anat a càrrec de Josep Maria Fonalleras, Antoni Puigverd, Josep Maria Nadal, Francesc Feliu, Dolors Oller i Narcís Comadira, Salvador Garcia-Arbòs, Josep Valls, Salomó Marqués, Ignasi Forcano, Rossend Darnés, Xavier Folch i Margarida Falgàs. “El tribut que la Revista de Girona dedica a Modest Prats és un calidoscopi que ens permet contemplar l’evocació personal i la certificació de la vàlua del seu llegat intel·lectual”, recorda Fonalleras en la presentació.

El dossier dedicat al món dels arxius s’ha fet amb motiu de la celebració del congrés Arxius i indústries culturals que es farà properament a la ciutat de Girona. El congrés aplega simultàniament tres congressos internacionals: la II Conferència Anual dels Arxius, la IX Conferència Europea d’Arxius i les XIII Jornades de la Imatge i la Recerca Històrica. Durant els congressos, aquest dossier, traduït a diversos idiomes, serà repartit entre els participants. El treball, anomenat Els arxius a les societats democràtiques: memòria i futur, aplega vuit articles, amb visions ben diferents. Els autors dels escrits són Lluís Muntada, Xavier Antich, Trudy Huskamp Peterson, Ricard Ibarra, Eduardo Martín de Pozuelo, Josep Matas, Xavier Bernadí i Joan Soler Jiménez.

Altres temes

El nou número de la 'Revista de Girona' inclou diferents temes relacionats amb la història i l'actualitat cultural i social de les comarques gironines. Així trobem el reportatge fotogràfic 'Un Mar de Pedra', de Martí Artalejo; el reportatge 'Entre la vida i la hipoteca', de Leonor Pérez-Durand; l’article sobre dos musicals amb segell gironí, de Núria Sàbat, i les cròniques de les vuit comarques gironines, com també de la Catalunya Nord o de gironins a l’exterior.

Prem per veure més contingut per a tu