Segueix-nos a les xarxes socials:

Acció Climàtica treballa per la recuperació del capell d'aigua a l'Albera que es troba en perill d'extinció

El Departament ha plantat onze exemplars en cinc punts diferents del parc natural

Acció Climàtica treballa per la recuperació del capell d'aigua a l'Albera que es troba en perill d'extincióCedida Acció Climàtica a l'ACN

El Departament d'Acció Climàtica ha fet una plantació d'onze exemplars de capells d'aigua al Parc Natural d'Interès Nacional (PNIN) de l'Albera . Es tracta d'una planta que només es pot trobar en aquest indret i a la desembocadura del Ter, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). L'interès per la seva recuperació es deu a que es tracta d'una espècie en perill d'extinció. Els onze exemplars han estat cultivats al Centre de Recursos Genètics Forestals de Torrefussa i s'han plantat en cinc ubicacions diferents del massís de l'Albera. Ara els tècnics en faran un seguiment per tal de comprovar l'evolució de les plantes i si finalment es poden consolidar.

A banda, es buscaran altres localitzacions més allunyades dins del massís de l’Albera per intentar generar altres nuclis de població. Per això, el Departament preveu seguir treballant per multiplicar i cultivar nous exemplars a través del material que ha quedat conservat. 'L’Hydrocotyle vulgaris', conegut popularment com a capell d'aigua, és una planta de la façana atlàntica europea que es distribueix des de la península Ibèrica fins a l’extrem sud d’Escandinàvia.

Es tracta d'una especie gens freqüent a l’Europa continental. Al Mediterrani també és molt escassa i apareix en indrets puntuals i dispersos. A Catalunya s’ha detectat històricament de quatre punts: el delta del Llobregat, la desembocadura del Besòs, la desembocadura del Ter i l’Albera.

Les poblacions del Llobregat i del Besòs es troben extingides per les profundes transformacions que han patit. A la desembocadura del Ter, tot i que també es creia extingida, fa menys de deu anys es va trobar una petita població, i també s’hi estan desenvolupant accions de conservació coordinades pel Parc Natural del Montgrí i Baix Ter.

Prem per veure més contingut per a tu