Empordà

Empordà

Figueres

Figueres projecta enfortir l’eix Museu Dalí-castell de Sant Ferran

El Pla de Sostenibilitat Turística preveu potenciar la balconada del mercat de la plaça Catalunya

Proposta d’utilització de la balconada del mercat Ajuntament de Figueres

Figueres té un Pla turístic en marxa des de l’inici d’aquest mandat municipal i ara vol reforçar-lo aprofitant l’oportunitat que es genera amb la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí dels fons europeus Next Generation. A partir d’aquesta possibilitat, els tècnics i el govern municipal han creat un Pla de Sostenibilitat Turística de Figueres que pretén obtenir una inversió econòmica pròxima als 5 milions d’euros.

El Pla està repartit en sis àmbits, tots els quals, segons han explicat l’alcaldessa Agnès Lladó i el regidor de Turisme Alfons Martínez Puig, «compleixen els eixos de transició verda i sostenibilitat, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat per a consolidar la ciutat com a destinació turística».

Entre les propostes projectades n’hi ha de molt reivindicades per diversos sectors i que convergeixen en la idea de la millora de l’entorn del Museu Dalí i la torre Galatea generant una ampliació de voreres que tingui continuïtat des de l’inici de la pujada del Castell, a la Rambla, fins a l’avinguda Olímpia i la pujada, pròpiament dita, cap a la fortalesa. A més, es crearia un nou pas per a vianants a l’avinguda Salvador Dalí.

En aquest salt per «dalinitzar» la ciutat també està previst instal·lar tres escultures fixes de la campanya «Dalí de Figueres», col·locar projectors que permetin mostrar imatges de divulgació turística en monuments i edificis emblemàtics, il·luminar les lletres Figueres de la plaça de la Tramuntana i renovar els llums nadalencs.

També apareix amb força l’impuls de la balconada superior de la plaça Catalunya per a donar-li protagonisme dins de les rutes enogastronòmiques, que passaran a tenir caràcter permanent. Pel que fa al voltant del Museu de l’Empordà, es planteja millorar l’accessibilitat i el paviment del carrer Enginyers.

El Pla planteja la digitalització de la destinació en diversos aspectes de monitoratge de dades, senyalització i divulgació, la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals d’ús turístic.

Compartir l'article

stats