Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona
ENTREVISTAElisabet Sànchez SalaDirectora d’acció climàtica, alimentació i agenda rural als serveis territorials a Girona

«Volem millorar al màxim les actuacions cinegètiques donant més flexibilitat normativa»

«Volem millorar al màxim les actuacions cinegètiques donant més flexibilitat normativa»GENERALITAT DE CATALUNYA

La pandèmia ha afectat les actuacions cinegètiques?

Sí, ha anat molt a la contra. També aquestes les fan caçadors i la major part tenen certa edat. Tot i que ara ja estan vacunats i s’han anat recuperant, compto que aquesta temporada ja serà comparable amb les anteriors. Cal dir que aniria bé tenir-ne més, però que els que hi vagin siguin molt bons i responsables. No hi pot anar qualsevol a caçar, ha de conèixer molt la normativa i la part cinegètica.

Els senglars ja es poden considerar una plaga?

Cal ser prudent en dir això perquè pot causar alarma. Si per plaga entenem que n’hi ha molts i que causen perjudicis, no només a l’agricultura, sinó a golfs i zones urbanes, podríem usar el concepte.

Però hi ha preocupació?

Evidentment, i no només estem preocupats, sinó que és un dels temes en què esmercem més recursos psíquics i físics. És un animal salvatge que s’està domesticant i la incidència i perjudicis augmenten.

Quines noves mesures aplicaran?

Ja fa temps que hi estem treballant. Volem millorar al màxim les actuacions cinegètiques i això ho estem fent treballant de forma col·laborativa amb els caçadors i pagesos. També volem fer partícips a tothom i potenciar la part de la ciutadania per evitar certs comportaments com ara donar-los menjar. No són animals de companyia.

Hi haurà canvis normatius?

Sí, més flexibilitat perquè la normativa actual és molt antiga i hi ha coses que cal treballar. Cal, però, un consens important de la societat.

Respecte a la comercialització de la carn de caça...

Els animals abatuts són dels caçadors. Fa anys eren per autoconsum i no hi havia problema. Ara amb el decret de comercialització hem habilitat que unes empreses privades i els caçadors en treguin un rèdit, en comptes de ser un rebuig.

I si esdevenen rebuig?

Es gestiona amb algunes empreses.

Quines hi ha a la comarca?

Cap, quasi et diré que són estatals.

Prem per veure més contingut per a tu