Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres convoca ajuts per a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals

El termini per a la presentació de sol·licituds comença el dia 1 d'abril i s'allarga fins el dia 20

Figueres convoca ajuts per a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnalsFLICKR

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat la convocatòria per a l'atorgament de subvencions adreçades a entitats culturals, educatives, juvenils, esportives i veïnals que desenvolupin projectes, activitats i serveis estables d'utilitat pública i d'interès social durant el 2021. S'hi destina en total 483.600 euros.

Atesa la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i les conseqüències que ha portat tant en l'execució dels programes d'activitats de les entitats com en la manca de certeses a l'hora de planificar els propers exercicis, excepcionalment la convocatòria, tal i com ja es va fer l'any passat, es planteja amb caràcter anual.

Aquesta convocatòria, també contempla tal i com també es va fer amb la del 2020, l'ampliació del 30 al 50% de la despesa subvencionable, tenint en compte que moltes entitats no han pogut desenvolupar l'activitat inicialment programada però, no obstant això, han hagut de fer front a despeses estructurals de l'entitat. Per la qual cosa es considera oportú establir que en la present convocatòria les despeses de manteniment i estructura (lloguer, llum i similars) puguin justificar-se fins a un màxim del 50% sobre el total del projecte, activitat o servei.

Aquests ajuts econòmics hauran de fomentar projectes, activitats i/o serveis estables que tinguin per finalitat: millorar la cohesió social de la ciutat; fomentar valors socials, educatius, culturals, esportius i de diversitat i integració, així com noves formes de participació; contribuir a garantir la qualitat de la salut a la ciutat; promoure, defensar i garantir els drets de la ciutadania; promoure la igualtat; millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties i les seves famílies; fomentar la integració i la normalització de persones amb discapacitat; vetllar per la qualitat de vida de les persones grans; ampliar l'oferta formativa de la ciutat fent possible la formació continuada; promoure l'educació i la formació de qualitat com una eina per al progrés personal; fomentar la participació i impulsar l'accés de la ciutadania a la cultura, i fomentar oportunitats entre els joves per a que puguin desenvolupar els seus projectes de vida i les seves expectatives.

El període de presentació de sol·licituds és de l'1 al 20 d'abril. Es pot consultar tota la documentació necessària al web de l'Ajuntament de Figueres.

Prem per veure més contingut per a tu