Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

La Policia Local de Castelló dona pautes als escolars per prevenir l'assetjament

Els agents han preparat un dossier amb informacions per als alumnes, que també publiquen als seus perfils de xarxes socials

La Policia Local de Castelló dona pautes als escolars per prevenir l'assetjamentPOLICIA LOCAL DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

«S'entén per assetjament escolar qualsevol forma de maltractament físic o psicològic que succeeix de manera repetida entre menors i adolescents en edat escolar. L'assetjament escolar també es coneix com a bullying, terme anglès que significa intimidar». Partint d'aquesta definició, la Policia Local de Castelló d'Empúries ha entrat a les aules per poder donar pautes als nens i les nenes sobre com evitar ser víctimes d'assetjament. Els agents han preparat tot un dossier amb informacions que, a banda de facilitar-les als alumnes, també comparteixen als seus perfils de xarxes socials, perquè arribin a com més gent millor.En diuen píndoles informatives i tenen com a finalitat que tothom pugui aprendre, pas a pas, tot allò que es treballa in situ amb els nens i les nenes, per així entendre bé què és el bullying i què es pot fer per prevenir-lo. Entre les moltes pautes que aporta la Policia Local de Castelló d'Empúries, ensenya, per exemple, a identificar la persecució, una forma d'assetjament que inclou l'agressivitat com a component clau.

Hi ha diferents formes d'agressivitat, com exposen els policies, i citen, en primer lloc, la física, que passa quan el menor o adolescent que assetja fa mal a un altre o a les seves pertinences. Per exemple, fer-lo ensopegar, empènyer-lo o trencar-li els llibres. L'agressivitat verbal es produeix quan el menor o adolescent que assetja diu o escriu coses desagradables sobre un altre a través de mofes, amenaces o insults. En la social, el menor o adolescent que assetja danya la reputació o les relacions de la persona assetjada. Per exemple, prohibeix a altres estudiants ser els seus amics o difon informació privada o falsa sobre ell a les xarxes socials.

Els policies expliquen que també hi ha una forma d'agressivitat que té a veure amb el desequilibri de poder. En aquest cas, el menor o adolescent que assetja utilitza el seu poder per controlar o fer mal a la persona assetjada. Aquest poder pot ser la força física, però també la popularitat o l'accés a informació privada. Els agents remarquen que perquè sigui considerat bullying els comportaments agressius han de succeir més d'una vegada i hi ha d'haver una intencionalitat, és a dir, desig de l'agressor de ferir, d'amenaçar o d'espantar la víctima.

Segons la Policia Local de Castelló d'Empúries, cal que els pares preguntin als fills freqüentment com els ha anat el dia a l'escola, per entaular una conversa que els permeti obtenir informació sobre els seus sentiments i estats d'ànim i sobre les relacions amb els seus companys.

Prem per veure més contingut per a tu