Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

Urbanisme aprova admetre nous usos culturals al far de Roses

La comissió també ha donat llum verda al canvi per poder rehabilitar el fa i el baluard de Sant Antoni

Urbanisme aprova admetre nous usos culturals al far de RosesROSESPEDIA

La comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament dues modificacions del planejament que permetran ampliar el CAP de Palafrugell (Baix Empordà) i admetre nous usos culturals al far de Roses. En el cas de Palafrugell, s'ha donat llum verda al canvi de qualificació d’uns terrenys adjacents, de 418m(2), de residencial a equipament comunitari d'ús sanitari. En aquesta ubicació es podrà construir un edifici de planta baixa més dues plantes d’alçada.

Pel que fa a Roses, l'Ajuntament, que disposa de la concessió de les instal.lacions auxiliars del far, impulsa un projecte per rehabilitar els dos edificis -el far i el baluard de Sant Antoni-. També fer l'entorn accessible, creant un espai cultural relacionat amb el patrimoni i complementar-lo amb un bar-restaurant en els espais que actualment no són necessaris per a l'activitat del far.

Amb el canvi, els terrenys del far, el baluard i el seu entorn passen a qualificar-se com a sistema d'equipaments i dotacions, serveis tècnics i sociocultural. L'ús d'equipament serà el principal i es podrà complementar amb un bar, petit comerç i similars.

Per fer-ho possible, la comissió ha aprovat una modificació puntual del planejament municipal de Roses que permetrà rehabilitar el far i el baluard i adequar les seves instal·lacions a un nou ús. Es tracta de dues edificacions incloses al catàleg de patrimoni. L’àmbit d’actuació té una superfície de 4.448 metres quadrats.

Prem per veure més contingut per a tu