Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Neix ANCA, una nova associació en defensa dels gats ferals de Figueres

L'entitat es troba en un procés embrionari amb un petit grup de voluntaris

Neix ANCA, una nova associació en defensa dels gats ferals de FigueresAIDA VILAR

L'associació sense ànim de lucre ANCA sorgeix a Figueres «amb una sola finalitat -indica una de les seves impulsores - afavorir la defensa i protecció dels animals, sobretot els de la nostra ciutat, Figueres». Centrant-se sobretot en els gats ferals, ANCA es marca com a objectiu augmentar la consciència sobre l'esterilització dels animals, recollir els abandonats per facilitar la seva adopció i obtenir fons per poder cuidar-los.

SOS Minino's és l'entitat a Figueres que té potestat per alimentar als gats ferals de la ciutat amb un conveni que té amb l'Ajuntament, però popularment es té constància que aquesta tasca s'amplia a molta gent voluntària. «Nosaltres mantenim el contacte amb aquesta associació i pretenem ser un complement perquè hi ha molta feina a fer, si ens podem ajudar, ens ajudarem», expliquen des de la recent ANCA. A més, «ara és tot molt incipient», tal com indica una de les fundadores, però la intenció és establir contacte amb l'Ajuntament i poder fer-se càrrec també de les colònies que existeixen.

Fa molt de temps que les tres persones que han engegat aquesta associació s'encarreguen de cuidar els gats a diferents punts de Figueres. Ara han decidit «fer legal el que fem des de fa uns vint anys» i constituir-se com una entitat per poder obtenir finançament que els permeti continuar la feina.

Prem per veure més contingut per a tu