Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres licitarà el servei dels espais verds per 5,5MEUR

Amb la intenció de municipalitzar, s'aprova per un vot externalitzar el servei per dos anys prorrogables

Figueres licitarà el servei dels espais verds per 5,5MEURAJUNTAMENT DE FIGUERES

L'últim ple de Figueres abans de les eleccions municipals ha estat marcat per un ordre del dia ple de tràmits administratius que permeten a l'actual equip de govern tancar assumptes pendents abans de finalitzar el mandat. Només dos dels actuals set regidors opten a repetir formar part d'aquest plenari a partir del 26M.

Un dels punts que ha generat més debat ha sigut portar a aprovació l’expedient de contractació per licitar el servei de manteniment dels espais verds. Tot i que fa uns mesos el mateix ple va aprovar portar a terme els tràmits necessaris per a municipalitzar aquest servei i el d’enllumenat de la ciutat, i que la proposta d’acord porta en un punt anar en aquest sentit, l'expedient defineix com ha de ser el contracte.

Tindrà un pressupost base de licitació de més de 5,5MEUR i es definirà per dos anys amb possibilitat de prorrogar-ho en períodes anuals un màxim de dos anys. L'oposició no ha vist en bons ulls que es porti a debat en aquest ple. Héctor Amelló (Cs) perquè creu que "la problemàtica no es tracta d’externalitzar o municipalitzar"; Pere Casellas (PSC) perquè veu que és un debat que "no cal a quinze dies de les eleccions"; Toni García (CUP) considera que "va en contra de la decisió del ple de municipalitzar el servei"; i, Òscar Vergés (CxF) creu que "arriba tard i malament". La mesura s'aprova amb un vot de diferència.

L'adjudicació a la UTE Romero Polo-Valoriza el contracte del servei municipal de residus sòlids urbans, els serveis de neteja viària i deixalleria municipal s'aprova amb quinze vots a favor (JxCAT, ERC, PSC i PP), quatre en contra (CUP i CxF) i dues abstencions (Cs).

S'aprova amb una àmplia majoria el projecte d’obra de reforma de les piscines municipals amb un pressupost de 396.511,67 euros dividits en tres fases. La primera consistirà a instal·lar cel ras als vestidors, un nou enllumenat i adequació de les instal·lacions contra incendis i una segona sortida de les grades de la piscina. La segona fase, preveu la substitució dels tancaments de la piscina i la fase 3 seria per tractar l’aigua de les piscines amb un nou sistema: mitjançant ozó per la d’aprenentatge i un sistema mitjançant raigs ultraviolats per a la piscina de competició.

Altres temes

Altres temes tractats aquest ple de dijous 9 de maig, hores abans de l'inici de la campanya electoral han sigut les ratificacions dels decrets per demanar dues subvencions a la Diputació de Girona. La primera, la que permeti confinar el projecte de Bicitranscat, que ha estat aprovada tot i la crítica dels partits d'esquerres, CUP i CxF, per ser un projecte que no lliga amb el model actual de la ciutat de Figueres, "lluny de tenir en compte la mobilitat sostenible".

L'altra subvenció, es demana per a realitzar un networking amb formació per a empreses del sector agroalimentari. La subvenció màxima que dóna la Diputació serà el 75% del pressupost amb un màxim de 4000 euros, l’Ajuntament presenta una proposta de 5.000 euros (sense IVA) dividits en 2.500 euros per a publicitat, 1.900 per a càtering i 600 per a formació. Com la subvenció només aporta el 75%, l’Ajuntament haurà d’assumir 1.250 euros (el 25% restant) i els 841 euros en concepte d’IVA. Al regidor Vergés li sorprèn aquesta proposta però, tot i la seva abstenció i la de la CUP, finalment s’aprova amb 17 vots a favor.

Prem per veure més contingut per a tu